Beursverslag Food & Hotel China (Shanghai):

"VLAM blijft inzetten op nieuwe markten voor promotie van Belgische friet"

Op 10 november 2020 ging de 24ste editie van Food & Hotel China (FHC) van start. VLAM organiseerde er voor de eerste keer een groepsstand voor vijf Belgische exporteurs van diepgevroren aardappelproducten. Een degustatie van frietjes en persoonlijke contacten met lokale vertegenwoordigers zorgden voor een welkome en succesvolle herstart van de exportacties, zelfs nog tijdens coronatijden. Dit event vormde meteen ook het startschot van het nieuwe EU-project ‘Go for Gold’ van VLAM. 

"Succesvolle beurs ondanks corona"
Ondanks de huidige coronacrisis kon de beurs op heel wat interesse rekenen: 1.115 exposanten en 127.454 bezoekers verzamelden in de Shanghai New International Expo Centre (SNIEC) China om met elkaar in gesprek te gaan. Voor Belgian fries VLAM was het de eerste deelname.

De coronacrisis zorgt voor nooit geziene uitdagingen, maar VLAM is vastbesloten om zijn exportopdracht voort te zetten. Dankzij de nauwe samenwerking met de beursorganisatie van FHC en FIT kon een efficiënte en geslaagde vertegenwoordiging van de Belgische sector van diepgevroren aardappelen op touw worden gezet in Shanghai.

Go for Gold
Deze uitdagende deelname was niet enkel de eerste beursdeelname van Belgian fries sinds de start van de coronacrisis, het was ook de lancering van de door de Europese Commissie gecofinancierde campagne ‘Go for Gold’. De Belgische stand was ingekleed in het nieuwe “Go for Gold”-concept, dat de positie bevestigt van België als 's werelds grootste exporteur van bevroren aardappelproducten, rechtstreeks vanuit het hart van Europa. “Go For Gold' verwijst zowel naar de “Original Belgian Fries” als een premium product als naar de gouden kleur van perfecte frietjes. Op de Belgische stand konden bezoekers proeven van onze frietjes, waarna er commerciële gesprekken konden plaatsvinden met de lokale afgevaardigden van Bart’s Potato Company, Ecofrost, Mydibel, Agristo en Clarebout. Deze gesprekken gingen zowel live ter plaatse als online door.

Belang van de Aziatische markt
VLAM was lang niet de enige Europese standhouder op de beurs. De grote paviljoenen van o.a. Nederland en Italië tonen het toenemende belang van de Aziatische markt. Ook de V.S. waren zeer nadrukkelijk aanwezig.

VLAM rolt zijn exportpromotie-plannen verder uit voor China, Japan, Zuid-Korea en Singapore en kiest daarbij zowel voor beurs-deelnames als eigen events.

De volgende editie van Food & Hotel China zal plaatsvinden van 9 tot 11 november 2021.

Voor meer informatie:
Liliane Driesen
VLAM
+32(0)2 552 80 32
+32(0)479 98 99 45
liliane.driesen@vlam.be  
www.vlam.be   

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven