Menno Bakker, Werkfruitbox:

“Natuurlijk heb ik veel concurrentie maar ik word de beste”

Tholen - De werkfruitmarkt is door het dringende thuiswerkadvies van de overheid dit jaar een uitdaging, zeker voor starters. “Ik maakte begin maart een veelbelovende start, met veel klanten, een website en redelijk veel toezeggingen. Er heerste een positief gevoel maar toen diende het coronavirus zich in Nederland aan en liepen de bestellingen snel terug”, vertelt Menno Bakker van Werkfruitbox uit Lemmer.

Een gedegen, logistieke opleiding, jarenlange werkervaring in de AGF-handel en later in een DC van een supermarkt gaven hem de kennis en het vertrouwen zelf een bedrijf te starten. Het merendeel van zijn klanten bevindt zich in Zuid-Friesland en Noord-Flevoland. “Mijn doelgroep bestaat uit bedrijven, verenigingen, stichtingen, instellingen, particulieren en tegenwoordig ook de thuiswerkers. Nog altijd werken heel veel mensen thuis en voor mijn bedrijf had ik ze op kantoor nodig. Al vanaf de start van mijn bedrijf had ik het idee om ook een webshop te maken en dat heb ik versneld ingevoerd en de Thuiswerkbox ontwikkeld. Ook ben ik een samenwerking met de plaatselijke bakker gestart”, vertelt Menno.

Terugkijkend is Menno tevreden over de start. “Het kan beter maar naar omstandigheden loopt het aardig. Ik wacht niet af en geef zeker niet snel op en probeer nieuwe concepten uit. Naast de drie type werkfruitboxen die ik al had ontwikkeld, heb ik deze in korte tijd uitgebreid met de thuiswerkfruitbox, sap box, smoothie box, sport box, vitamine C box en inspelend op de kersttijd heb ik ook Relatiegeschenkboxen en Kerstfruitpakketten.”

De toekomst ziet Menno met vertrouwen tegemoet. “Op termijn wil ik mijn afzetgebied uitbreiden naar heel Noord-Nederland (Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Overijssel) en met elektrische busjes gaan bezorgen. Je moet durven dromen. Online verkopen zullen alleen maar toenemen en mensen worden bewuster van het belang van een gezonde levensstijl. Natuurlijk heb ik veel concurrenten, maar ik word de beste want ik onderscheid me in kwaliteit en service, dat merken en waarderen mijn klanten.”

Een betere balans tussen werk, gezin en maatschappij is voor Menno een van de redenen geweest om voor zichzelf te beginnen. “Ik ben fulltime vader geweest en wil geen voetbalwedstrijd missen van mijn zoon of een paardrijwedstrijd van mijn dochter. Ook lokaal ondernemen vind ik belangrijk en daarom ondersteun ik het MKB in de buurt en koop zoveel mogelijk lokaal in. MVO doorvoeren in mijn bedrijfsvoering vind ik essentieel; oog voor mens, milieu, natuur en maatschappij. Mijn houten boxen heb ik gekocht bij de 50-50Wood afdeling van het Leger des Heils. Fruit wat overblijft gaat naar de Voedselbank in deze gemeente en ik wil de afvalstromen zoveel mogelijk beperken. Bijna alles gaat digitaal."

Voor meer informatie:
Menno Bakker
Werkfruitbox
Meerkoet 1
8532 BD Lemmer
www.werkfruitbox.nl 
info@werkfruitbox.nl 
T: 0514 – 59 34 37
M: 06 - 24 10 75 61


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven