Exportprijs Keniaanse avocado 33% gestegen

Kenia is de 8e op de wereldranglijst van avocado telende landen. De exportprijzen van Keniaanse avocado zijn in november gestegen tot Sh800 (€6,08) per vier kilo. Uit gegevens van het Directoraat Tuinbouw blijkt dat de prijzen in november een sprong van 33,33% op jaarbasis hebben gemaakt.

Avocado levert een belangrijke bijdrage aan de inkomsten uit de tuinbouw en draagt zo voor bijna de helft bij aan de totale fruitopbrengst in Kenia. De export van Keniaanse avocado steeg in de loop van de 12 maanden tot oktober met 15% naar 68.000 ton, ter waarde van Sh14 miljard (ruim 106 mln euro).

Het belangrijkste oogstseizoen voor de drie belangrijkste avocadovariëteiten Jumbo, Hass en Fuerte sluit traditioneel in het vierde kwartaal van het jaar.

Zo'n twee weken geleden verbood de tuinbouwregulator de export van de populaire avocadovariëteiten Hass en Fuerte om de oogst van onrijp gewas te beteugelen. Het verbod volgt op veel gevallen waarbij telers jong gewas plukken, dat nog niet rijp is, aangemoedigd door de hoge afzetprijzen van het product.

Bron: businessdailyafrica.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven