Tasmaanse kersenexporteur past verificatietechnologie toe om fraude te voorkomen

Reid Fruits zal het gepatenteerde Smart Fingerprint veiligheidslabel van Laava dit seizoen opnieuw toepassen tijdens het zomerfruit-seizoen na vorig seizoen dankzij deze oplossing minstens 10 pogingen tot fraude te hebben voorkomen. 

De merkbescherming zal echter nog verder gaan voor de Tasmaanse kersenteler. Dit seizoen zal Reid Fruits namelijk de eerste Australische fruitexporteur zijn die Laava Smart Fingerprint combineert met de herkomstverificatietechnologie Source Certain International (SCI) en dit koppelt aan het e-commerce en digitale marketingbedrijf RooLIfe Guzhang, een platform voor klantbetrokkenheid en social commerce. 

Deze samenwerking geeft Reid Fruits de garantie dat zij haar merk optimaal kan beschermen en verbindt het bedrijf met een customer engagementplatform en mediacampagne die afgestemd zijn op haar voornaamste markten. 

SCI is wereldwijd bekend om haar herkomstverificatietechnologie TSW TraceTM, waarmee de chemische, moleculaire, elementaire en isotopische samenstelling van producten wordt geanalyseerd, die rechtstreeks wordt beïnvloed door de plaats waar een product wordt geteeld. De SCI-technologie wordt al gebruikt in de Australische garnalen-, varkensvlees- en vissector en waarborgt de integriteit van exportmarkten zodat economische verliezen kunnen worden voorkomen.

Het koppelen van Source Certain en RooLife komt voort uit de voortdurende drang naar innovatie van Reid Fruits en haar streven naar product integriteit . Met deze verruimde mogelijkheden plaatst Reid Fruits zich dit seizoen in een positie die de meeste fruitexporteurs wereldwijd nog lang niet hebben bereikt. 

Tim Reid, directeur van Reid Fruits, zegt dat de combinatie van Laava en Source Certain consumenten die kersen kopen het vertrouwen geeft dat ze waar voor hun geld krijgen. "Onze exportpartners laten we hiermee zien dat we voortdurend innoveren om ons merk te beschermen en dat we oog hebben voor de belangen van onze klanten en partners."

Gavin Ger, commercieel directeur van Laava: "We zijn vereerd dat we dit jaar opnieuw gevraagd zijn om met Reid Fruits samen te werken. We zijn ook blij met Source Certain en RooLife samen te werken om de kracht van onze gecombineerde Australische technologieën te benutten om één van de meest gerenommeerde Australische exportmerken te beschermen."

Dankzij het Source Certain oorsprongsbeschermingsprogramma voor Reid Fruits zullen alle kersen uit de boomgaarden van het bedrijf worden geanalyseerd. Iedere boomgaard beschikt over een unieke chemische vingerafdruk die wordt opgeslagen in een database voor potentiële referentiedoeleinden tijdens steekproeven.

Grant Erskine, operationeel directeur van Source Certain: "We implementeren wetenschappelijke verificatietechnologie om de integriteit van producten van gerenommeerde telers zoals Reid Fruits te beschermen wanneer deze worden geëxporteerd naar consumenten in Australië en het buitenland. De continue verificatie van de kersen is een geweldige aanvulling op de digitale authenticatie van de Laava Fingerprint."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven