Canada: pootaardappeltelers krijgen overheidssteun

De overheid van Prince Edward Island heeft aangekondigd de pootaardappeltelers van deze provincie bij te staan door middel van een hulpprogramma, dat de negatieve effecten van Covid-19 op de sector compenseert.

Volgens een persbericht van de regering van Prince Edward Island is het Seed Potato Recovery Program een fonds van 1,19 miljoen Canadese dollar (bijna 770.000 euro) voor pootaardappeltelers die kunnen aantonen dat ze aanzienlijke kosten hebben gemaakt in verband met de pandemie.

Minister van Landbouw Bloyce Thompson: "We weten dat Covid-19 een negatieve impact heeft gehad op onze pootgoedtelers doordat er minder aardappelen zijn afgezet en doordat er buitengewone kosten zijn gemaakt voor het wegwerken van de overtollige aardappelen. Deze financiering zal ertoe bijdragen dat de Island-telers in een gezonde financiële positie verkeren om bij te dragen aan de economie van het eiland wanneer de huidige moeilijkheden voorbij zijn."

Zoals gemeld op potatoesincanada.com zullen pootaardappeltelers die als gevolg van de coronapandemie een verlies in de afzet van pootaardappelen hebben geleden, worden verzocht deze verliezen in het aanvraagproces adequaat te documenteren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.