Chinese Feile kiwi's dit seizoen voor het eerst op de markt

De eerste oogst van Feile kiwi's is dit jaar voor het eerst op de markt van Beijing gekomen. Dit is een belangrijke stap in het teeltseizoen van Feile kiwi's. De onder dit merk verkochte kiwi's behoren tot het ras Fenghuang No. 1, dat vergelijkbaar is met de Zespri G3.

Feile kiwi's worden geteeld in de provincie Fengxin, Jiangxi. De kiwi's hebben een kenmerkend geel vruchtvlees. De eerste Feile kiwi's werden afgezet op de Beijing Xinfadi Groothandelsmarkt, en andere zullen binnenkort volgen in de Carrefour, Wumart en Yonghui supermarkten in het hele land.

Kiwiboomgaard van Jiangxi Feile Agricultural Development

Openingsceremonie ter ere van het Feile kiwiverkoopseizoen

"In de provincie Fengxin hebben wij onze eigen kiwiboomgaard met een areaal van 333 ha. De hele boomgaard heeft zowel een biologische certificering als GlobalGAP. In de toekomst zal ons bedrijf de teelttechniek en diensten verschaffen, maar voorlopig hebben we al een systeem van lokale telers die met ons samenwerken en kiwi's telen volgens onze normen."

"Het totale areaal van de boomgaarden van deze telers is meer dan 200 hectare. We verwachten dat deze oppervlakte binnen drie jaar zal groeien en meer dan 667 hectare zal bedragen. Op die manier willen we de teelt van Feile kiwi's opschalen."

"Fenghuang No. 1 is een kiwivariëteit ontwikkeld in samenwerking met het lokale departement van landbouw en de Jiangxi Academie van Landbouwwetenschappen," zegt Li Qiang van Jiangxi Feile Kiwi Fruit Agricultural Development.

Feile kiwi's

Feile kiwiboomgaard vanuit de lucht gezien

Feile Kiwi Fruit levert kiwi's in traditionele plastic punnets, maar ook in innovatieve plastic verpakkingen die de kiwi's laten ademen. De dozen bevatten 5, 6, 8 of 10 stuks kiwi's.

Jiangxi had dit jaar te lijden onder overmatige en aanhoudende regenval. Daarom zijn de kiwi's 20 dagen later gerijpt in vergelijking met vorig jaar. Li: "Overmatige regenval kan de kwaliteit van onze kiwi's negatief beïnvloeden, dat is de reden waarom we doelbewust de oogst hebben uitgesteld. We hebben een aanzienlijke financiële investering gedaan om de hoogste productkwaliteit te garanderen. Dat is altijd onze belangrijkste prioriteit. We houden ons aan de normen; het gehalte aan oplosbare vaste stoffen van het fruit bedraagt 8,5% en het drogestofgehalte 19%."

"Momenteel verkopen wij onze kiwi’s onder onze eigen merknaam voornamelijk via de traditionele retailkanalen, maar tegelijkertijd investeren we in de ontwikkeling van onze online-verkoop. Als gevolg van de uitbraak van Covid-19 dit jaar is de concurrentie toegenomen, in ons segment van de markt, maar ook bij leveranciers en klanten. We hebben passende maatregelen genomen om onze marktpositie te verbeteren."

"Een van deze maatregelen is het versterken van onze merknaam in eindmarkten. We hopen dat een groeiend aantal consumenten het merk Feile kiwi-fruit zal herkennen. We werken ook hard aan een stabiele aanvoer van kiwi’s voor supermarkten en fruitwinkels in het hele land. We hebben er vertrouwen in dat onze kiwi’s beschikbaar zal zijn voor alle Chinese klanten."

Voor meer informatie:
Mr. Li Qiang
Jiangxi Feile Kiwi Fruit Agricultural Development Co., Ltd.
+86 158 0043 9215 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.