Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Europese knoflookreserves zijn laag, vraag naar uien neemt toe

Chinese vrachtkosten gestegen door koersstijging yuan

De Chinese vrachtkosten zijn de afgelopen maanden enorm gestegen, omdat de koers van de Chinese yuan is gestegen. Hierdoor is de overzeese marktvraag naar Chinese knoflook en uien gedaald, waardoor de Chinese exporteurs hun activiteiten hebben moeten afremmen. Wang Junjie, woordvoerder van Jining Shangzhuo Food, sprak onlangs over de huidige omstandigheden op de Chinese knoflook- en uienmarkt.

"De export van Chinese gember is toegenomen vanaf het moment dat er verse gember op de markt is gekomen, hoewel deze situatie zich onlangs heeft gestabiliseerd," zegt Wanng Junjie. "De Europese knoflookreserves raken evenwel uitgeput. We verwachten dan ook dat de export naar Europa geleidelijk aan zal toenemen."

In juli en augustus importeerden Europese handelaren grote hoeveelheden Chinese knoflook. Als gevolg van de Covid-19-pandemie is de horeca echter gesloten en is de marktvraag gedaald. De knoflookreserves in de opslagplaatsen zijn toereikend voor nog eens twee maanden. Daarom wordt verwacht dat de marktomstandigheden nog twee maanden stabiel zullen blijven. De exportprijs en het handelsvolume zullen geen grote schommelingen vertonen. De huidige FOB-prijs van Chinese knoflook ligt rond de 1.200 dollar (1.007 euro) per ton.

Naast knoflook verhandelt Shangzhuo Food ook uien. "De uienprijs is dit jaar extreem hoog. India heeft een exportverbod voor uien ingesteld om de binnenlandse markt te beschermen. Veel buurlanden zijn in plaats daarvan naar de Chinese markt overgestapt. Bovendien zijn de verzendkosten omhooggeschoten door een tekort aan scheepscontainers en de algemene impact van de Covid-19-pandemie op de havenactiviteiten. De kostprijs van de scheepvaart is exponentieel gestegen," aldus Wang.

"Dit heeft een directe invloed gehad op de exportprijs van uien, die met 62 dollar (52 euro) per ton is gestegen. Vroeger exporteerden we onze uien naar Zuidoost-Aziƫ tegen CIF-prijzen (kostprijs, verzekering en vracht), maar zoals veel bedrijven zijn we niet in staat om het risico te nemen, dus zijn we overgestapt op FOB-prijzen. Bovendien is de waarde van de Chinese yuan gestegen. Als gevolg daarvan is het aantal orders dat we hebben ontvangen gedaald. De FOB-prijs van gepelde uien ligt nu rond de 400 dollar (335 euro) per ton, wat 100 dollar (84 euro) per ton meer is dan rond deze tijd vorig jaar."

Jining Shangzhuo Food is gespecialiseerd in de export van knoflook, gember en uien. Het bedrijf exporteert meer dan 2.000 scheepscontainers per jaar.

Voor meer informatie:
Wang Junjie
Jining Shangzhuo Food Co., Ltd.
WhatsApp: +8613213293300 
WhatsApp: +8619954240999 
wangjunjie@shangzhuofood.com
www.shangzhuofood.en.alibaba.com

Publicatiedatum: