Belangrijke veiligheidswaarschuwing HAK Edamame bonen

HAK heeft vastgesteld dat bij de HAK Edamame bonen de declaratie van het allergeen SOJA op de verpakking ontbreekt. Bij consumptie door mensen met een soja-allergie levert dit een gevaar op voor de gezondheid. HAK heeft dan ook besloten dit product terug te halen. Mensen zonder soja-allergie kunnen dit product zonder problemen veilig eten.

Het gaat om de stazak verpakking HAK Edamame bonen gekocht voor 24 november 2020 met EAN code 8720600620331. De betreffende verpakkingen waren alleen te koop bij Jumbo supermarkten. Alle andere HAK producten anders dan de genoemde verpakking hebben dit risico niet en kunnen veilig geconsumeerd worden.

Actie voor de consument
HAK adviseert mensen met een soja-allergie dringend deze producten niet op te eten en de lotcode op de achterzijde van de zak uit te knippen en kosteloos aan HAK te sturen onder vermelding van naam, adres, IBAN rekeningnummer en tenaamstelling van deze rekening. Zij ontvangen het aankoopbedrag terug.

Het adres is: HAK Consumentenservice, Antwoordnummer 1, 4250 XR Giessen
Bij vragen kunnen consumenten contact opnemen met de HAK Consumentenservice via het nummer 0800-0221525 of via info@hak.nl 

Bron: NVWA


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven