Nooit uientekort in Maleisië

Maleisië importeert uien uit verschillende landen, zodat het niet afhankelijk is van één enkele oorsprong. "Als een teeltland te maken krijgt met natuurrampen zoals droogte, overstromingen en aardbevingen of economische sancties oplegt, zal Maleisië niet worden getroffen. Onze uienvoorziening zal niet worden verstoord, ook al kan dit wel een lichte invloed hebben op de uienprijzen," zegt minister Datuk Linggi.

Maleisië importeert uien uit 29 landen, onder andere uit India (36%), Pakistan (23%), China (19%), Nederland (9%) en Thailand (7%).

De Indiase overheid heeft op 14 september een uienexportverbod opgelegd met uitzondering van Bangalore Rose en Krishnapuram-uien, de twee belangrijkste uienrassen in India, om tegemoet te komen aan de binnenlandse vraag na de overstromingen in juli vorig jaar.

"Na de afkondiging van het Indiase exportverbod hebben in totaal 121 importerende Maleisische bedrijven de uienimport uit andere landen, zoals Pakistan, China, Nederland en Thailand, verhoogd," zei Linggi in antwoord op klachten van consumenten over het aanbod en de prijzen van uien.

Bron: malaymail.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven