Reefertarieven gaan omhoog

De Europese vrachttarieven voor reefercontainers staan onder druk. Enkele grote lijnen kondigen aanzienlijke prijsstijgingen aan, met name voor reeferladingen, maar ook voor lading in standaard-vrachtcontainers. Met ingang van 1 december zal CMA CGM de grootste piekseizoenstoeslag (PSS) van 600 USD (504 euro) per reeferbox berekenen, op de lijnen Noord-Europa, de Oostzee, Scandinavië en Polen tot de Golf van het Midden-Oosten, de Rode Zee, India en Pakistan.

Op dezelfde datum zal Hapag-Lloyd een PSS van 200 USD (168 euro) per reefercontainer uit Spanje, Italië en Marokko naar Canada en de VS toepassen op haar Mediterranean Canada Service (MCA).

Daarnaast heeft de Duitse vervoerder een verhoogd zeetarief aangekondigd voor alle ladingen in 20' en 40' standaardcontainers op de oostwaartse handel van Spanje en Italië naar Oost-Azië. De onderstaande tarieven van Hapag-Lloyd's zijn vanaf 1 december geldig:

In de tussentijd zal de Franse scheepvaartgroep op 3 december nog een PSS invoeren. Deze toeslag zal gelden voor alle vrachttypes (behalve buiten de maatvoering) van Italië naar Centraal-Amerika Oost- & Westkust, Mexico Westkust, het Caribisch gebied & de Bovenwind (exclusief Puerto Rico & Cuba) en zal 60 USD (50 euro) voor 20' en 90 USD (75 euro) voor 40' bedragen.

Bron: container-news.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven