"McPlant"

In 2021 serveert McDonald's plantaardige hamburgers

McDonald's heeft aangekondigd dat het een lijn van plantaardige vleesalternatieven zal introduceren, genaamd "McPlant" in 2021. Het bedrijf heeft verklaard dat het plantaardige hamburgers, kipvervangende producten en ontbijtsandwiches zal gaan aanbieden. Verwacht wordt dat tegen 2029 de consumptie van vleesalternatieven 117,8 mld euro waard zou kunnen zijn.

McDonald's heeft een plantaardige hamburger getest in Canada met Beyond Meat, een producent van plantaardig vlees. De aandelen van Beyond Meat kelderden echter na de aankondiging door McDonald's, omdat het niet duidelijk was wie de fastfoodketen zou voorzien van het vleesalternatief.

De verschuiving in de richting van vleesvervangers is vooral gedreven door bezorgdheid over de effecten van vlees op de gezondheid, het milieu en het welzijn van dieren."We zijn enthousiast over de kans, omdat we geloven dat we een bewezen, heerlijk smakend product hebben," zegt Ian Borden, die aan het hoofd staat van McDonald's internationale activiteiten.

Bbc.com meldt dat McDonald's nog steeds vertrouwt op zijn vlaggenschipproducten zoals de "Big Mac", "McNuggets" en frites, die goed zijn voor ongeveer 70% van de omzet in zijn belangrijkste markten. Het bedrijf, dat zijn winstcijfers voor het derde kwartaal op maandag rapporteerde, wilde niet zeggen welke leverancier het zou gebruiken voor zijn McPlant-producten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven