Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nu ook tomatenyoghurt verkrijgbaar

Wat heb je vanmorgen ontbeten? Tomaten? Nee? Nou, misschien doe je dat over een paar jaar wel. Het Japanse bedrijf Morinaga Milk Industry heeft namelijk tomatenyoghurt gemaakt. Opmerkelijk feit: het product is gemaakt door mensen die een hekel hebben aan tomaten.

Het bedrijf heeft ontdekt dat mensen die geen tomaat lusten een beter gevoel hebben voor de smaak. Nu het product klaar is, houden sommige van deze 'tomatenhaters' zelfs van het yoghurtproduct.

Het product is vorige maand uitgebracht en hoewel tomaten en zuivel misschien geen gebruikelijke combinatie lijken, zijn de reacties volgens het bedrijf verrassend goed. Zelfs van mensen die een hekel hebben aan tomaten. Een woordvoerder van het bedrijf: "We gebruiken tomaten met een rijke smaak en een stevige textuur. In de nieuwe yoghurt kun je zeker de tomatenpulp proeven." De producent heeft voedselkoppelingsstrategieën toegepast en op basis daarvan is er besloten om de 'groene geur' van tomaten te maskeren. "Het is een heerlijk product geworden met een matige zuurgraad."

Publicatiedatum: