In plaats van spinazie een bord met eendenkroos voor het avondeten? Als het aan de WUR ligt, moet dat kunnen. Het groene goedje zit namelijk vol plantaardige eiwitten en is bovendien gemakkelijk en in grote hoeveelheden te telen.
De WUR is al 6 jaar aan het onderzoeken of het daadwerkelijk als menselijk voedsel gebruikt kan worden. Projectleider en moleculair bioloog Ingrid van der Meer gaf meer uitleg over dit onderzoek op de Belgische radiozender Radio 1. "Mensen kunnen het goed verteren en worden er niet ziek van." Het heeft overigens een soort houtachtige smaak en een knisperige bite.
Klik hier voor het radiofragment op Radio 1
Bron: VRT Nieuws





Abonneren
Vacatures
"Tweetende AGF'ers"
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Belg gaat door het lint in Aldi-filiaal omdat de Jonagold-appelen op zijn
- Werkgeversverklaring voor tuinbouw bij avondklok: "Het antwoord voor dit moment is nee"
- “In maart gaat het moeilijk worden om aan voldoende Jonagold en Golden te geraken”
- "Het is momenteel een uitdaging om aan voldoende groenten te geraken"
- “Met BosDaalen blijft het familiekarakter behouden”
Top 5 - afgelopen maand
- Belg gaat door het lint in Aldi-filiaal omdat de Jonagold-appelen op zijn
- Werkgeversverklaring voor tuinbouw bij avondklok: "Het antwoord voor dit moment is nee"
- “In maart gaat het moeilijk worden om aan voldoende Jonagold en Golden te geraken”
- Honderden vrachtwagens geblokkeerd in Spanje door de sneeuw
- Janneke en Anita vervoeren onze AGF
Weer
Eendenkroos straks op het bord van de consument?
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2021-01-22 Minder witlofverspilling met witlofklep
- 2021-01-05 Zeewier op koers om hét superfood van 2021 te worden
- 2020-12-23 Familie Porrey brengt eigen Pipo-gin op de markt
- 2020-11-25 Nu ook tomatenyoghurt verkrijgbaar
- 2020-11-24 Eendenkroos straks op het bord van de consument?
- 2020-11-23 Radicchio-roosjes voor fijnproevers
- 2020-11-20 "Magic Star heeft meerwaarde ten opzichte van reguliere, inwisselbare appel”
- 2020-10-29 Broccoli Redi winnaar van Innovation Hub Awards
- 2020-10-27 Jaguar ontvangt innovatieprijs Boon Supermarkten voor vers theeconcept
- 2020-10-23 Leuke 'hobby' resulteert in serieus stalletjesplatform
- 2020-10-08 Koppert Cress introduceert Kyona Mustard Cress
- 2020-09-25 Belgische innovatie verlengt levensduur voedingsproducten
- 2020-09-18 Lockdown leidde tot forse stijging van nieuwe producten in Europese foodretail
- 2020-09-01 Koppert Cress introduceert zeedruif Moai Caviar
- 2020-08-28 Fruit for the Future 2020 lanceert Glen Mor, een nieuwe wortelrotresistente framboos
- 2020-08-14 Nieuwe cherrytomaten met meer antioxidanten in Colombia
- 2020-08-13 Church Brothers Farms introduceert bloemkoolscheuten en aspergebroccoli in gepatenteerde verpakking
- 2020-08-12 Rendera: nieuw tomatenras in het grove tros segment
- 2020-07-17 Frigga lanceert nieuwe temperatuurrecorder T90
- 2020-07-15 Testdag Koppert Cress bij het IJscentrum