Frédéric Lacorre, in de Leclerc-supermarkt in Châtellerault verantwoordelijk voor groenten en fruit

Het beroep groenteman is er één om serieus mee om te gaan

Frédéric Lacorre is in de Leclerc-supermarkt in Châtellerault  verantwoordelijk voor groenten en fruit. Volgens hem is het beroep groenteman er één om serieus mee om te gaan. “Je moet gepassioneerd zijn, dorstig zijn naar kennis over de producten die worden verkocht om elke dag opnieuw zo efficiënt mogelijk te kunnen werken. Ik herinner mijn personeel er vaak aan dat ze zich bij het inrichten van de schappen altijd de volgende vraag moeten stellen: "Vind ik dit schap fraai ingericht en zien de producten er mooi uit?"."

Het team van Frédéric besteedt altijd veel aandacht aan de presentatie van de verschillende producten. "De impact van een mooie display: het aanbod, de kleuren, de presentatie, de bewegwijzering en de recepten, elk van deze elementen is van essentieel belang om de interesse en de aankoopdrang bij klanten op te wekken. Consumenten moeten weten dat ze altijd op hun groente- en fruitafdeling terecht kunnen voor kwaliteitsproducten, advies en suggesties."

De groenten- en fruitafdeling van de supermarkt bestaat uit 2 grote eilanden, 2 middelgrote eilanden en een wandvitrine. “Mijn klanten kunnen er een grote selectie aan seizoensfruit en -groenten vinden die in bulk en in trays en zelfs in netten worden verkocht.

Er zijn ook traditionele stukken groenten en fruit verkrijgbaar. Er is een gedeelte met exotisch fruit en exotische groenten, een gedeelte met biologische groenten en fruit (indien mogelijk van lokale telers), een gedeelte met gedroogd fruit (in zakjes en in trechterverpakkingen), een gekoeld gedeelte met saladegroenten, een gekoeld gedeelte met verse groenten en een wandvitrine met knoflook, uien, sjalotten en aardappelschijfjes."

Leclerc in Châtellerault heeft een oppervlakte van 5.400 m². Alle 'traditionele' afdelingen worden zoveel mogelijk bevoorraad door  lokale leveranciers.


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven