Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aztec Fruits zet voet op Europese markt met verkoopkantoor in België

Aztec Fruits, een Mexicaanse producenten/exporteursgroep, heeft enkele maanden geleden een verkoopkantoor in België geopend.

Het doel van dit consortium is om zijn markten in Europa en Azië uit te breiden. De groep bestaat uit telers van mango's, avocado's, limes, vijgen en exotische groenten. Het kantoor in België coördineert de invoer in Europa en bouwt gestaag aan een klantenbestand in verschillende Europese landen.

Mangoproducent Don Jesús Solis Sibaja en zijn zoon

Na een kort maar succesvol programma van mango, die via luchtvracht Europa bereikte, is het nu de tijd voor de Hass avocado uit de Mexicaanse staten Jalisco en Michoacán. Mexico is als een van de grootste avocadoproducenten ter wereld de belangrijkste leverancier voor de Amerikaanse markt, maar dankzij de verbeterde en kortere zeeverbindingen is nu ook Europa beter bereikbaar.

In de afgelopen maand zette Aztec Fruis voet op de Europese markt, toen er een aanbodtekort was en er vrij grote hoeveelheden via de lucht konden worden geïmporteerd. De binnenkomsten van de afgelopen week via zeevracht zetten de gestage aanvoer van Aztec Fruits voort. De oogst afkomstig van teeltbedrijven in verschillende regio's maakt dat Hass avocado bijna het hele jaar door beschikbaar kan zijn.

Rechts Barbro Dalgrav van Aztec Fruits en links adviseur Piet Schotel van Fruit Consultancy Europe inspecteren een aankomst van een zending avocado.

In de komende maanden zullen meer producten worden toegevoegd aan het assortiment van Aztec Fruits in België. Zo zullen verse vijgen vanaf eind november beschikbaar zijn.

Voor meer informatie:
Barbro Dalgrav
Aztec Fruits
+32 456 18 4982
barbro@aztecfruits.com
www.aztecfruits.com

Publicatiedatum: