Jan Deconinck, Denys Carrots

“Er zijn dit jaar minder wortelen gerooid”

Tholen – De laatste bewaarwortelen worden deze week gerooid en volgens Jan Deconinck van Denys Carrots is de opbrengst dit jaar iets minder dan normaal. "Ik schat dat we ongeveer 10% minder per hectare hebben gerooid. Desondanks is het product mooi. De kwaliteit is goed en de maten zijn niet te grof. De grove wortelen gaan voornamelijk naar de horeca, maar nu die gesloten is, is het moeilijk om van de grove wortelen af te komen.”

“De vraag naar wortelen is minder voor de tijd van het jaar. De handel loopt wat stroef, de prijzen liggen op een gemiddeld prijsniveau. Het is dit jaar een jaar met pieken en dalen in afzet. Je kunt niet voorspellen hoe het de volgende dag zal zijn en al zeker niet over een week. Niemand weet hoe lang we nog te maken hebben met het virus en ook hoe sommige klanten uit de crisis komen”, zegt Jan.

Hoewel er vraag naar wortelen vanuit Afrika is, exporteert Denys Carrots momenteel weinig. “Er is dit jaar duidelijk minder product. Dit hoor ik ook van collegatelers uit Nederland en Frankrijk. We willen als eerste onze  klanten bedienen voordat we grote volumes naar Afrika sturen. Op termijn ziet de markt er positiever uit door de mindere volumes. We kijken vooruit naar beter tijden, waar alles weer normaal verloopt", besluit Jan. 

Voor meer informatie:
Jan Deconinck
Denys Carrots
Grote Roeselarestraat 12
8760 Meulebeke
+32 477 40 44 27
jan@denyscarrots.be  

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven