Afzet van Rojo Brillante kaki's verhoogd door merknaam en verpakking

Om op te vallen in het brede scala aan groenten en fruit, zijn het merk en de verpakking van groot belang. Zeker als dit de kwaliteit van het gewas en de goede naam van de telers ten goede komt. “Dit is precies wat we doen met onze Rojo Brillante kaki’s, waarvan het seizoen een aantal dagen geleden van start is gegaan”, zegt Roberto Guidi van het gelijknamige bedrijf.

Guidi is van oudsher geen kakiteler, maar hij is tevreden over de gang van zaken aangaande dit gewas. “We hebben van verschillende kanten het verzoek gekregen of we kaki’s konden gaan telen. Veel klanten kennen ons als abrikozenspecialist of van onze kernactiviteit, namelijk pluimvee, maar dat heeft ze er niet van weerhouden. Er komen vrij veel bestellingen binnen van grootschalige supermarktketens en ook op andere markten doen we het goed.”

Het merk Terra di Romagna is overkoepelend voor alles wat lokaal geteeld wordt. “Het is een merk dat we gebruiken voor groenten en fruit en pluimvee. Elke fase van de teelt wordt met zorg en aandacht uitgevoerd, zodat we kunnen blijven voldoen aan de verwachtingen van de consument.”

De Rojo Brillante kaki’s worden geteeld in de gebieden rond Roncofreddo in de provincie Emilia Romagna, waar de teeltomstandigheden vrij goed zijn. Guidi benadrukt dat de kaki’s dit seizoen gemiddeld een groter kaliber hebben dan in voorgaande seizoenen. “Om onze klanten een complete service te bieden, zijn we in staat om fruit te leveren in verschillende gradaties van kleur en dus rijpheid.”

Voor meer informatie:
Roberto Guidi
Società Agricola Guidi 
Divisione ortofrutta
Via Brasini 2 Bis
47122 Forlì - Italië
+39 543 728 296
ortofrutta@agricolaguidi.com
www.agricolaguidi.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven