Byron Machuca, White Lion Foods

Peru: Goede oogst van Purple Fire knoflook

Het Peruaanse knoflookseizoen begon in oktober en zal naar verwachting tot medio januari duren. Hoewel het seizoen op tijd begon, wordt verwacht dat de totale opbrengsten lager zullen zijn dan vorig jaar. De markt ziet echter een goede vraag en een goede prijsstelling. Met name de rode en paarse knoflook van White Lion Foods belooft veel goeds.

Kleinere oogst, maar goede kwaliteit
"Begin 2020, toen de pandemie vooral China trof, was de prijs voor knoflookbollen hoog," verklaart Byron Machuca van White Lion Foods. "In de eerste maanden van de pandemie schoot de prijs voor knoflook in het algemeen de hoogte in, omdat China in lockdown was. Dit vertaalde zich in zeer dure knoflookbollen, zodat er over het algemeen kleinere hoeveelheden werden geplant in Peru. We schatten dat de productie in Peru ongeveer 20% minder is dan in voorgaande jaren," zegt Byron.

Hoewel de volumes lager zijn, ziet de algemene kwaliteit en de grootte van de knoflook er dit seizoen goed uit, volgens Byron. "We hadden kouder weer dan gewoonlijk. Dit hielp bij het ontwikkelen van een sterke kleur voor de paarse en rode knoflook, wat de markt vraagt. De kwaliteit en de grootte zijn dit seizoen ook goed."

Hoge vraag en goede prijzen
De belangrijkste exportmarkten voor de rode en paarse White Lion's knoflook bevinden zich in Canada, Mexico, Australië en Europa. "Spanje had dit jaar eigenlijk een slechte oogst in vergelijking met voorgaande jaren, en dit heeft de vraag op de Europese markten, waar Spanje hun knoflook meestal afzet, gestimuleerd. Dat is goed voor ons geweest, want we concurreren meestal met Spanje met de rode en paarse knoflook. De totale vraag is zeer hoog, wat ook te maken heeft met de pandemie. Veel landen waarnaar we exporteren begrijpen de gezondheidsvoordelen van knoflook en gebruiken het ook in zelfgemaakte geneesmiddeltjes, dus dat heeft geholpen om de vraag te stimuleren," zegt Byron.

Naast de grote vraag ziet de knoflookmarkt ook hoge prijzen. "De prijzen lijken sterk op die van 2016, een jaar waarin China een slechte oogst had, waardoor de totale prijzen stegen. Dit jaar heeft China een gezonde oogst, maar de combinatie van de lage volumes uit Spanje en de algemene stijging van de vraag als gevolg van de pandemie heeft geleid tot een hoge vraag, wat heeft geresulteerd in hoge prijzen."

White Lion Food's Purple Fire knoflook
Een van de knoflookvariëteiten die White Lion Foods teelt is de Purple Fire variëteit. Dit is een relatief nieuw ras dat zijn heldere paarse kleur krijgt door op grote hoogte in de Peruaanse hooglanden te worden geteeld. "We hebben grond gevonden voor nieuwe velden met deze variëteit, dus dit jaar planten we er meer van. We zijn erg trots op deze knoflook en werken eraan om onze markten voor deze knoflook uit te breiden," zegt Machuca.

White Lion Foods heeft ook een nieuw logo en merk uitgebracht voor het Purple Fire knoflook. "Op dit moment verschepen we voornamelijk Purple Fire knoflook naar Australië, maar we verwachten ook dat het dit jaar naar Canada wordt verscheept. Onze belangrijkste focus is om het Peruaanse merk en de naam voor knoflook over de hele wereld te laten groeien", besluit Machuca.

Voor meer informatie:
Byron Machuca
White Lion Foods
+51 987 393 772
byron@whitelionfoods.com
www.whitelionfoods.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven