Digitaal platform Agri10x is de groothandelsmarkt van nu

De 'Alibaba van de tuinbouw' brengt AGF online op de markt

Verwacht wordt dat het Indiase Agri10x tegen december 2021 een bruto handelsvolume van INR 100 crore (ruim 11,3 mln euro) zal hebben, waardoor het niet alleen een van de snelst groeiende agritech-ondernemingen ter wereld wordt, maar ook met recht de titel 'Alibaba van de tuinbouw' verdient.

De grootste digitale tuinbouwmarktplaats ter wereld, Agri10x, heeft in korte tijd het lot van kleine telers gekeerd. Dit was mogelijk dankzij de recente baanbrekende Indiase Agriculture Reform Bills 2020, die voor telers de deuren hebben geopend naar veelbelovende afzetkanalen in het hele land.

Het internetportaal verbindt telers met handelaren in binnen- en buitenland en biedt een breed scala aan groenten, fruit, granen, peulen, droog fruit en specerijen aan. Agri10x heeft een sterke positie in versproducten als ui, aardappel, tomaat, citroen, gember, pepers, knoflook, granaatappel, ananas, sojaboon, maïs, etc. en exporteert regelmatig naar diverse Zuidoost-Aziatische landen en landen in het Midden-Oosten.

Het digitale platform trekt steeds meer telers aan, dankzij het gemak van zakendoen. Ondersteund door innovatieve technologieën biedt het Agri10x platform diensten aan als directe betaling, kwaliteitscontrole, opslag en logistieke ondersteuning. Tot de klantenkring behoren ook diverse verwerkingsbedrijven waarmee ze een positieve verandering in de agrarische afzetketen nastreven.

Het bedrijf is erin geslaagd om op kwantiteit gebaseerde activiteiten te genereren, wat een veelbelovende toekomst voor de Indiase tuinbouw laat zien. Agri10x breidt zijn basis in de lokale handel snel uit over verschillende staten, waaronder Maharashtra, Bihar, Uttar Pradesh, Jharkhand, Karnataka en Tripura.

De oprichters zijn ervan overtuigd dat een 'teler de koning' is die het verdient om een respectabel inkomen te verdienen. Pankajj Ghode, CEO van Agri10x: "Dankzij de technologische vooruitgang en de hervormingen kunnen de telers hun producten nu gemakkelijk afzetten, zonder dat ze fysiek naar een groothandelsmarkt moeten gaan of eindeloos moeten wachten op hun geld. Bij Agri10x hebben we bewust gewerkt aan het elimineren van tussenhandelaren die het levensonderhoud van telers eeuwenlang in gevaar hebben gebracht. Via ons platform zorgen we voor wereldwijde markttoegang voor telers en voor een gunstige prijsstelling." 

Het bedrijf werkt nauw samen met een overheidsinstelling, die telers ondersteunt. Agri10x bouwt ook aan een sterk netwerk van dorpsondernemingen en draagt actief bij aan het creëren van werkgelegenheid op het platteland van India.

Je kunt Agri10x een marktverstoorder noemen die zijn motto 'Tien keer over de kop, tien keer zo blij' voor telers waarmaakt.

Voor meer informatie: www.agri10x.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.