Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse tomaten komen er op Duitse groothandelsmarkt niet aan te pas

Net als in week 45 kwamen de Spaanse tomaten er ook in week 46 niet echt aan te pas op Duitse groothandelsmarkten. Paprika's kwamen wel overwegend uit Spanje, net als komkommers, tegen lage prijzen, zo valt op te maken uit een nieuw BLE-marktrapport. Deze week is de marktsituatie ondertussen niet verbeterd. Integendeel, vanuit zowel Spanje, België als Duitsland kwamen berichten over een slechte mart.

Het tomatenaanbod was uitgebreid. Pruimtomaten kwamen vooral uit Nederland en België, vleestomaten uit België, terwijl ronde tomaten overwegend uit Marokko en Turkije kwamen en cherrytomaten uit Italië en Nederland. Opvallend genoeg was Spanje, net als product uit Kroatië en Duitsland, slechts aanwezig om gaten in het aanbod op te vullen.  

Spaanse komkommers gingen op Duitse groothandelsmarkten tegen aanzienlijk lagere dan product uit Nederland, België en Duitsland van verkoper op koper over. In Frankfurt werden om een idee te geven 16 stuks Spaanse komkommers, maat 25-30, voor 5 euro verhandeld. De lage prijzen stimuleerden de handel. In Hamburg ook prijsdaling, hier volgens het BLE-rapport ook vanwege een onstabiele aanvoer uit Spanje.

In tomaat is geen algemene lijn te ontdekken. Een grote aanvoer van pruimtomaten uit Marokko drukte in Hamburg de prijzen, terwijl in München Italiaanse partijen voor hoge prijzen werden verhandeld en in Keulen op vrijdag retourproduct uit de handel terugkwam.

In paprika wel overwegend Spaanse leveringen, met daarna aanbod uit Turkije en Nederland. Ook hier is er niet echt een lijn in de prijsontwikkelingen te ontdekken, want die gingen van hoog naar laag, met flinke pieken en dalen. In Berlijn werd een doos paprika's van 5 kilo voor 10 euro verhandeld, in Frankfurt werd gevraagd om hoge kwaliteit en liep de prijs voor 5 kilo op naar 12 euro. In München was de kwaliteit, net als waarover afgelopen weken werd geklaagd, niet consistent. In Hamburg waren de groene paprika's duurder dan rood en geel. Turks product werd slecht betaald, de aanvoer verloopt ook moeizaam, zo vertelde een handelaar op de groothandelsmarkt deze week ook al.