Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biodynamische teelt bij het Spaanse Sunrise Fruits Company

"Dit seizoen brengen we onze eerste Demeter-kaki’s op de markt"

Het kaki-seizoen start bij het Spaanse Sunrise Fruits Company traditioneel in de maand oktober. Nieuw is dat het bedrijf dit jaar voor het eerst Demeter-gecertificeerd is. "Op deze wijze gaan we verder op de ingeslagen weg en hebben we nog meer oog voor de natuurlijke bodemprocessen en het ecosysteem waarin de teelt plaatsvindt, en dat op alle niveaus", zegt Celia Sin, CEO van Sunrise Fruits Company.

“De reden waarom onze telers deze stap hebben gezet, is niet economisch van aard aangezien de winstmarges van Demeter-producten niet echt verschillen van die van het biologische fruit. Het prijsverschil tussen biodynamisch en bio is niet zo groot. We telen al jaren biologische kaki’s en ook daar zien we dat dit fruit gaandeweg de prijzen van conventionele productie aan het benaderen is”, legt ze uit.

Volgens Celia Sin beseffen de telers die het bedrijf van kaki’s voorzien dat de biodynamische teelt de levensduur en vruchtbaarheid van de bodem aanzienlijk verbetert en een gunstige invloed heeft op de bredere omgeving dankzij de toename van de biodiversiteit. “Deze certificering staat werkelijk garant voor duurzaamheid”.

“We hopen dat deze certificering ons helpt ons nog meer te onderscheiden zodat we toegang krijgen tot nieuwe afzetkanalen en markten. We krijgen waarschijnlijk grote kansen op de Zwitserse markt, waar we trouwens al goed aanwezig zijn, want de Zwitserse consument is heel ontvankelijk voor dit soort producten. We exporteren ook naar Duitsland, maar als dé markt voor Demeter-producten is daar veel concurrentie en wordt het dus moeilijker om er door te breken. Toch gaan we het beslist proberen”, zegt Celia Sin.

Maar niet alleen de kaki’s van Sunrise Fruits Company genieten van het Demeter-certificaat. Ook steenfruit, trouwens het belangrijkste product in de Demeter-categorie voor het bedrijf, en in mindere mate vijgen worden er biodynamisch geteeld. “Voor ons vertegenwoordigt ons Demeter-fruit het land waarop het wordt geteeld en draagt het ook de waarden uit waar de mensen die er dagelijks mee aan de slag zijn voor staan. Het fruit is het resultaat van hun inspanningen. Ons bedrijf zet zich dan ook elke dag onverdroten in om de telers en hun waardevolle product in de verf te zetten”, besluit ze.

Voor meer informatie:
Celia Sin (CEO)
Sunrise Fruits Company
Carrer Botiguers, 3
46980 Paterna (Valencia) - Spanje
Tel: +34 961 34 44 45
sunrise@sunrisefruits.com  
www.sunrisefruits.com 

Publicatiedatum: