Abnormale start Italiaans artisjokseizoen door aanblijvende hoge temperaturen

"We maken momenteel een abnormale start mee van het artisjokseizoen in een toch al bizar jaar vanwege de coronapandemie, die gezorgd heeft voor een daling van de consumptie in het algemeen. Er is een sterke vertraging opgetreden in de productie, als gevolg van een winter die voorlopig niet in zicht is. De temperaturen op Sardinië zijn nog steeds hoog, met pieken tot 24-25°C in de laatste dagen," zegt Salvatore Lotta, commercieel directeur van het Sardijnse Agricola Campidanese.

"Er is geen constante aanvoer van artisjokken; er zijn dagen dat de telers geen product lossen in onze faciliteit, ook al zijn onze verwerkingslijnen continu operationeel. Aan de andere kant, niet alle kwaden komen in het gedrang: Als we de voor deze periode typische hoeveelheden hadden gehad, zou er zeker sprake zijn geweest van een overaanbod, met de daaruit voortvloeiende waardevermindering, aangezien de vraag naar artisjok niet erg groot is momenteel."

"Vergeleken met november 2019 zien we een daling in de bestellingen van ongeveer 30%. Door de bekende beperkingen van de horeca draaien de markten niet op volle toeren, maar ook in de foodretail lijkt de vraag af te nemen, vooral in regio's met een hogere vraag, zoals Lombardije en Piemonte. We hopen dat de situatie de komende weken beter zal worden en dat de kerstvakantie zal helpen bij de verkoop van groenten en fruit," besluit Salvatore.

Voor meer informatie:
Salvatore Lotta
Agricola Campidanese
Via Pirelli - Zona industriale 
09098 Terralba (OR)
+39 783 826 01
campidanese@gmail.com
lortodieleonora.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.