Tonny Hooijmans, Oke Trading

"Ik verwacht dat de supermarktverkoop van paddenstoelen richting Kerst maal drie gaat"

Tholen - De paddenstoelenmarkt ontwikkelt zich volgens Tonny Hooijmans van Oké Trading onverwachts stabiel. "In feite liggen het aanbod en de prijzen al enkele maanden op een heel stabiel niveau. Dat hadden we eerder dit jaar niet durven hopen. Groothandelsmarkten nemen weliswaar wat minder paddenstoelen af, maar supermarkten verkopen weer een stuk meer."

liggen al een tijd rond de 1,60 euro en de kastanjechampignons en oesterzwammen worden voor respectievelijk 2,20 en 4 euro per kilo verkocht", vertelt Tonny. Ook voor de komende weken verwacht de handelaar een stabiele marktsituatie. "Alleen richting Kerst verwacht ik dat het gekkenwerk zal worden. Normaal verkoop je dan al twee tot tweeënhalf keer zoveel paddenstoelen, maar ik zie de supermarktverkoop dit jaar als de restaurants gesloten zijn, drie keer zo hoog worden."

"Wel zie je dat na de horeca-lockdown in Duitsland en Frankrijk de afname van de Duitse groothandels iets rustiger is geworden. Hier in Nederland zijn restaurants vrij snel overgeschakeld op afhalen en bezorgen, maar daar zijn veel restaurants nog niet zo ver, al zal naarmate de tijd vordert dit ook wel toe gaan nemen. Verder blijft het Verenigd Koninkrijk achter. Wij deden altijd wel één of twee auto's per dag naar het Verenigd Koninkrijk, maar nu gaat er hooguit een pallet of tien naar toe. Ook de vooruitzichten van de Brexit zijn nog altijd erg onzeker."

Voor meer informatie:
Tonny Hooijmans
Oke Trading
T: 085-2737984
E: tonny@oketrading.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.