Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ad Coolbergen, Ortolanda:

"Exportseizoen radijs weer opgestart"

Tholen - De Hollandse radijstelers zijn blij dat de export weer een beetje op gang komt. "Eind vorige week zijn we weer de eerste radijs gaan leveren aan de Duitse supermarkten. Vroeger was dat vaak begin november al, maar de laatste jaren heeft men tot medio november al eigen product", vertelt Ad Coolbergen van Ortolanda uit Oude Tonge.

De teler is redelijk tevreden over de afzet in het zomerseizoen. "Door het hele Corona-gebeuren hadden we wel een aantal klanten in de horeca-hoek met name voor losse radijs, die veel minder of zelfs helemaal niet bestelden. Maar we leveren ook veel aan Nederlandse supermarkten en die afzet is eerder nog wat meer geworden."

"Ook onze Italiaanse vestiging heeft de export weer opgestart en je ziet altijd dat de markt bij de start van het exportseizoen altijd even een plekje moet vinden. Maar we gaan het winterseizoen weer in, dus de teelt duurt weer wat langer en ik verwacht dat we komende weken zeker geen product teveel op de markt hebben", vertelt Ad.

"In Borgo-Grappa (Italiƫ) breiden we jaarlijks ons areaal uit en hebben we ook dit jaar een nieuwe kas in gebruik genomen. Wij hebben hier vorig jaar in Oude Tonge uitgebreid en de vestiging Melderslo het jaar daarvoor, dus voorlopig willen we lekker gaan draaien."

Voor meer informatie:
Ad Coolbergen
Ortolanda Oude-Tonge
Magdalenadijk 1
3255 LK Oude-Tonge, Nederland
T +31 187 64 15 26
ad@ortolanda.com
www.ortolanda.com