Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bart Bruyninckx, Bruyninckx Chiconnettes

“Witloofprijzen al 12 maanden op mooi niveau”

Tholen – “Ondanks dat de afzet aan de horeca voor een groot deel is weggevallen, is de witloofmarkt positief. Supermarkten doen het heel goed en hebben een deel van het verlies van de horeca kunnen opvangen. Er is nog wel wat afzet aan de horeca, maar dat is aan degene die zich toelegt op afhaal en dit goed en praktisch heeft kunnen regelen. Als we kijken naar de witloofprijzen van de afgelopen twaalf maanden, dan kunnen we alleen maar erg tevreden zijn”, vertelt Bart Bruyninckx van Bruyninckx Chiconnettes.

“Witloof is op dit moment één van de weinige groenten die zo erg in trek is. Of het aan het virus ligt, of dat mensen de groenten opnieuw ontdekt hebben weten we niet, maar we zijn blij met deze trend. De mooie prijzen zijn een gevolg van de hoge vraag, maar ook de beperkte aanvoer speelt wel een rol. Ik hoor van collegatelers dat er wat problemen zijn geweest met de oude wortelen. Echter de nieuwe wortelen laten ook niet meer lang op zich wachten. Hierdoor denk ik dat de aanvoer wat zal toenemen en de prijzen weer normaliseren”, aldus Bart.

Over een aantal weken beginnen de feestdagen, maar volgens Bruyninckx is het moeilijk om te voorspellen of het druk gaat worden. “Tot nu toe is het nog niet duidelijk of de horeca toestemming krijg om open te zijn. Tot 13 december is alles dicht, maar daarna is alles nog onzeker. Ik vermoed dat de horeca een stuk minder gaat doen dan de andere jaren, maar degene die zich focust op catering gaan zeker goede zaken doen. Ook de supermarkten gaan naar alle waarschijnlijkheid erg goed draaien.”

Voor meer informatie:
Bart Bruyninckx
Bruyninckx Chiconnettes
Schuttersveldstraat 7
3272 Messelbroek
+32(0)475 842 759
bruyninckx@miniwitloof.be     
www.miniwitloof.be