Lueon waslijn voor gesneden groenten krijgt internationale erkenning

Sinds de uitbraak van Covid-19 besteden consumenten meer aandacht aan de voedselveiligheid. Dit betekent ook dat de normen in de groenten- en fruitverwerkende industrie zijn aangescherpt. Het wassen van het product is een belangrijke stap in de werkzaamheden in de conveniencesector. Efficiënte en praktische wasapparatuur verbetert de productie-efficiëntie en levert producten die veilig zijn om te consumeren. Een groeiend aantal Chinese groenten- en fruitleveranciers vervangt momenteel verouderde verwerkingsapparatuur om ervoor te zorgen dat zij aan de normen en eisen van de Chinese consument kunnen voldoen. Ook internationaal is er interesse voor de Chinese technologie.

Lueon Technologies is een toonaangevende Chinese fabrikant van voedselverwerkingsapparatuur voor de Chinese vers gesneden groentenindustrie. Het bedrijf heeft onlangs CP.Goods voorzien van een gloednieuwe waslijn voor vers gesneden groenten. Valencia, een woordvoerder van Lueon Technologies: "We hebben onlangs een productielijn geleverd voor de CP.Goods fabriek in Tianjin. Deze productielijn omvat apparatuur die groenten en fruit verwerkt, snijdt, steriliseert, wast, droogt en verpakt. Deze verwerkingslijn wordt vooral gebruikt voor bladgroenten en heeft een capaciteit van 2 ton per uur."

"Sla en soortgelijke groenten hebben meestal 2 tot 3 minuten nodig om te worden gewassen, maar traditionele apparatuur voldoet zelden aan deze eisen. We hebben dit proces verbeterd en de periode waarin de groenten worden gewassen en gesteriliseerd verlengd. De lange en smalle wastunnel verlengt de tijd die de groenten in het water doorbrengen en verbetert de efficiëntie van het reinigingsproces. Filters scheiden de groenten verder van kleine steentjes, aarde, gruis, enz."

"Een ander aandachtspunt is de automatische controle van het water in de waslijn. Bewakingsapparatuur controleert het pH-niveau van het water en voegt of verwijdert water toe om het juiste niveau te behouden. De apparatuur voegt ook een sterilisator en citroenzuur toe wanneer dat nodig is. Groenten passeren deze fase en worden vervolgens opnieuw grondig gewassen om het aantal micro-organismen verder te verminderen en het hoogste niveau van voedselveiligheid te garanderen," vervolgt Valencia.

CP.Goods is een dochteronderneming van Charoen Pokphand Group. Een van hun merken, CP Lotus, runt al meer dan 75 grootschalige winkelcentra. CP Lotus deelt een gelijkaardige visie met Lueon Technologies, dat de consument verse en veilige versproducten van de hoogste kwaliteit wil aanbieden. Lueon Technologies levert sinds 2015 apparatuur aan CP.Goods. Lueon installeerde eerst een productielijn in een CP.Goods fabriek in Nantong, en volgde met productielijnen in Chengdu en Tianjin. Deze productielijnen zorgen voor een continue aanvoer van verse groenten en fruit voor CP Lotus winkelcentra in heel China.

"Een groeiend aantal leveranciers is dit jaar naar ons toe gekomen voor voedselverwerkingsapparatuur. We zijn ook blij te zien dat sommige van onze klanten onze apparatuur al meer dan 10 jaar in gebruik hebben en dat de machines nog steeds goed werken. Dat is een van de redenen waarom oude klanten met ons blijven werken en nieuwe klanten naar ons toe komen. Naast CP.Goods leveren we ook aan Bakkavor, Unong, Hi Hotpot en andere leveranciers met apparatuur en een uitgebreide klantenservice. Voedselveiligheid is belangrijk voor iedereen, en dit werkt alleen als de verwerkingsfabrieken de kwaliteit van de producten bewaken en controleren. Alleen dan zijn consumenten in staat om zonder zorgen en gezond te eten."

Lueon Technologies is opgericht in 2003. Het bedrijf is een toonaangevende fabrikant van apparatuur voor schil-, snij-, was-, sterilisatie- en afdichtingsapparatuur voor de conveniencesector. Een groeiend aantal overzeese klanten is zich bewust geworden van de goede prijs-kwaliteitverhouding van Lueon Technologies, en het bedrijf is meer dan blij om zijn ogen te richten op de internationale markt.

Voor meer informatie:
Valencia Yu
Lueon Technologies Co., Ltd.
+86 574 6560 6120 
valencia.yu@lueon.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven