Chileense blauwe bessenexport stijgt

Het Chileense blauwe bessenseizoen verloopt gestaag, de productie in de noordelijke regio domineert, waar de oogst goed verloopt en de piek van het seizoen al voorbij is.

Volgens iqonsulting is de temperatuur de afgelopen weken gematigd geweest en verloopt het seizoen in de centrale regio met een langzaam tempo. De centrale zone begint voorzichtig, met fruitgaarden onder de tunnel, terwijl de open velden al worden bewerkt, zij het met een trage vooruitgang, wat ook samenhangt met het effect van de milde temperaturen.

De gecumuleerde export tot week 45 bedraagt in totaal 2.776 ton, een stijging van 15% ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar. Noord-Amerika is de belangrijkste afzetmarkt, goed voor 63% van de cumulatieve export tot dit moment. Dit komt door het feit dat biologische blauwe bessen in deze periode van het seizoen een groot deel uitmaken van de Chileense zendingen en deze vooral aan de Noord-Amerikaanse markt worden afgezet. Tot week 45 bedraagt de totale hoeveelheid biologische blauwe bessen 1.532 ton, goed voor 55% van het totale exportvolume.

Het Verre Oosten volgt na Noord-Amerika met 32% en een groei van 41% ten opzichte van dezelfde week van het vorige seizoen, waarbij Zuid-Korea zich onderscheidt als de meest dynamische groeimarkt.

Bron: cbbc.iqonsulting.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven