Biologisch afbreekbare borden van ananaskronen

Een bedrijf in Colombia maakt milieuvriendelijke borden van de toppen van ananassen. Verbazingwekkend genoeg bevatten deze borden, gemaakt door Lifepack, zaden die in de grond kunnen ontkiemen.

De borden zijn de meeste recente actie van Lifepack om wereldwijd het plastic afval te verminderen. Het bedrijf, dat al 12 jaar bestaat, maakt ook broodtrommeltjes en koffiebeker sleeves die zaden bevatten van eetbare planten zoals koriander, amarant en aardbei. "We gebruiken afvalproducten vanuit de land- en tuinbouw en zetten deze om in nuttige producten," zegt Lifepack-medestichter Claudia Barona. "Daar maken we het verschil."

 


Afbeelding: Manuel Rueda - Business Insider Today

Op een drukke dag kunnen de medewerkers van de Lifepack-fabriek in Cali 10.000 milieuvriendelijke borden produceren. Het bedrijf betrekt zijn ananaskronen bij Deli Agro Foods, een nabijgelegen verwerkingsbedrijf, waarvan de eigenaren Lifepack geen kosten in rekening brengen voor de ananaskronen.

"Wij proberen het creëren van circulaire economieën te bevorderen," zegt Gloria Estela Ramirez, manager van het verwerkingsbedrijf Deli Agro Foods. "En als het gaat om onze ananaskronen denken we dat ze niet in betere handen kunnen zijn. Lifepack doet belangrijk werk en wij ondersteunen dit."

De medewerkers van Lifepack versnipperen de ananastoppen, mengen ze met gerecycled papier en pletten ze plat tot vellen die onder de zon te drogen worden gelegd. Een machine drukt ze dan in vorm. "We waren niet alleen bezig met het ontwerpen van een biologisch afbreekbaar bord. We wilden meer en een bord maken die leven genereert," zegt medeoprichter Andres Benavides.


Foto: Manuel Rueda - Business Insider Today

Lifepack's borden zijn te koop voor ongeveer € 2,10 per dozijn. Dat is meer dan het dubbele van de prijs van plastic borden in een reguliere Colombiaanse winkel.

Bron: Business Insider Today


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven