Winkelsluitingen nog niet van tafel

ADN: "Stuur voorbeelden van corona-maatregelen in"

De komende kerstdrukte en de corona-afstandsmaatregelen zijn geen goede combinatie. Hoewel de detailhandel nog altijd open mag blijven van het kabinet, ligt de optie om winkels te sluiten nog altijd op tafel, laat branchevereniging ADN weten. Ze roepen winkeliers op met praktijkvoorbeelden te komen van veiligheidsmaatregelen.

"Sinds afgelopen vrijdagmiddag is er intensief contact geweest met de Ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Justitie en Veiligheid over de openstelling van de winkels. Hierbij zijn richtlijnen vastgelegd met betrekking tot handhaving waarin de detailhandel belangrijk onderwerp van gesprek is. Dit heeft geleid tot een (concept) gezamenlijke startnotitie.

Extra inspanningen
Van de brancheorganisaties en de ondernemers wordt verwacht dat zij extra inspanningen leveren. Naast de al eerdergenoemde inspanningen in de eigen winkels wordt aan iedere detaillist gevraagd om ook bij nabijgelegen winkels te kijken en collega’s indien nodig aan te spreken als zij zich niet houden aan de corona-verplichtingen. We moeten dit echt als gezamenlijke winkels en met elkaar oplossen. Daar waar dit problemen oplevert die niet direct oplosbaar zijn, kan er contact opgenomen worden met ADN. De relatiebeheerders zijn hiervoor het aanspreekpunt.

Oproep goede voorbeelden
ADN vraagt daarnaast nog om goede voorbeelden op te blijven sturen. Praktijkvoorbeelden spreken binnen de politiek altijd goed aan en kunnen meehelpen in de overtuiging dat winkels open moeten en kunnen blijven. We hebben al aardig wat voorbeelden mogen ontvangen, maar aanleveren kan nog steeds.

Essentiële winkels
Achter de schermen voert ADN extra lobby om groentespeciaalzaken structureel op de lijst van ‘essentiële’ winkels te behouden. Dit doen we in samenwerking met de andere branches die zijn vertegen-woordigd binnen MKB-Nederland. Samen met onze collega-brancheorganisaties zal ADN naar de politiek het signaal af blijven geven dat we in de winkels alles op alles zetten om de regels na te leven en daarmee de winkels open te houden. Natuurlijk hebben we jullie hulp daarbij nodig!", aldus ADN.

AGF Detailhandel Nederland (ADN)
Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T: 0318 - 440 222 (keuze 4)
E: info@agfdetailhandel.nl   
W: www.agfdetailhandel.nl      
 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven