McCain en Lamb Weston zeggen dat 90% al is gerooid

Extreem nat weer belemmert laatste fase Britse aardappeloogst

De Britse aardappeloogst is opnieuw getroffen, aangezien er de afgelopen weken veel regen is gevallen. Terwijl 77% van het totale Britse aardappelareaal op 20 oktober was gerooid, hadden sommige telers na de stormen van vorige maand te kampen met door water geteisterde velden. Vooral in het noordoosten en het noordwesten, waar respectievelijk 40% en 59% van het gewas is gerooid, verliep de voortgang van het rooien zeer traag.

Volgens het Meteorologisch Instituut beleefde het Verenigd Koninkrijk vorige maand de op vijf na natste oktobermaand sinds 1862. De belangrijkste verwerkers McCain en Lamb Weston spraken allebei over uitdagende omstandigheden in East Anglia, waar sommige plaatsen bijna 200% van de gemiddelde regenval in oktober over zich heen kregen. Beide bedrijven zeiden echter dat hun telers er al in geslaagd waren het grootste deel van het gewas uit de grond te halen.

"Ondanks de klimatologische uitdagingen en de extra impact van Covid-19 zijn we blij dat onze aardappeltelers al meer dan 90% van het gewas hebben kunnen oogsten", aldus McCain GB & Ireland directeur Daniel Metheringham. "Ik heb er alle vertrouwen in dat onze telers dit jaar het grootste deel van de aardappelen zullen oogsten en hoewel de opbrengsten marginaal lager zijn, is de kwaliteit van het gewas goed.

Bron: newspresslive.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven