Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese JD.com wil netwerk van 5 mln winkels

Rusland: O'Key Group GDR's plaatsen op beurs van Moskou
De Russische supermarktketen O'Key Group heeft van zijn raad van bestuur toestemming gekregen om zogeheten global depositary receipts op de aandelenbeurs van Moskou te plaatsen. Het bedrijf verwacht dat de handel in deze waardecertificaten vanaf december van dit jaar van start zal gaan.
Bron: esmmagazine.com 

Internet-economie van Zuidoost-Azië dit jaar boven de $ 100 mld
Mede door het coronavirus zal de online retailsector van Zuidoost-Azië dit jaar een omzet behalen van rond de US$ 105 mld (€ 89,2 mld). Online retail in de hand gewerkt door consumenten die noodgedwongen vanuit huis online inkopen deden en bijvoorbeeld maaltijden op deze manier lieten bezorgen. Dit blijkt uit een onderzoeksrapport van Google, het in Singapore gevestigde investeringsbedrijf Temasek Holdings en de zakenconsultant Bain & Co. Het rapport beslaat onderzoek in Indonesië, Maleisië, Vietnam, Singapore en de Filipijnen. Volgens het rapport zijn er dit jaar 40 miljoen nieuwe internetgebruikers bij gekomen, waarmee het totale aantal van Zuidoost-Azië komt op 400 miljoen gebruikers. Dit komt overeen met 70% van het totale aantal inwoners in deze regio's. 
Bron: reuters.com 

VK: Waitrose breidt online uit met vis- en vleesassortiment
Vanaf het begin van 2021 zal Waitrose.com uitgebreid zijn met het volledige vis- en vleesassortiment van de Waitrose-winkels. Binnen de fysieke winkels zal Waitrose zijn versafdelingen van eigen toonbanken blijven voorzien. Dit is in tegenstelling tot veel andere supermarktketens, die hun toonbanken juist verwijderen.
Bron: waitrose.pressarea.com 

VK: Poundland opent voor kerst 10 nieuwe winkels
Poundland is van plan om nog voor de kerstdagen 10 nieuwe winkels te openen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Er worden in het Verenigd Koninkrijk zeven nieuwe locaties geopend onder het merk Poundland en in Ierland drie vestigingen onder het merk Dealz. In totaal wil Poundland aan de hand van een investering van meer dan £ 15 mln (€ 16,9 mln) in totaal 45 nieuwe locaties openen.
Bron: kamcity.com 

JD.com wil netwerk van 5 mln winkels
De Chinese retailer JD.com is van plan om fors te investeren in offline retail. Het bedrijf wil in de komende drie jaar een netwerk creëren van in totaal 5 miljoen fysieke vestigingen. Chinese e-commerce-bedrijven voeren een steeds fellere concurrentiestrijd in kleinere Chinese steden. JD Retail-CEO Xu Lei geeft aan dat het bedrijf zich goed bewust is van de enorme omvang van de Chinese retailsector. Volgens de directeur heeft het bedrijfsmodel van JD zijn grenzen, die kunnen worden beslecht door middel van een fysiek winkelnetwerk en een aantal partners.
Bron: cnbc.com 

Duits pensioenfonds investeert in Eroski-panden
De Duitse pensioenfonds Nordrheinische Ärzteversorgung (NAEV) heeft € 130 mln geïnvesteerd in zes hypermarkten van Eroski in het noorden van Spanje. Het vastgoedbedrijf Pradera meldde dat namens NAEV voor in totaal 56.158 vierkante meter aan winkelruimte was overgenomen. Deze winkelruimte is vervolgens verhuurd aan Eroski. 
Bron: realassets.ipe.com 

DIA meldt resultaten van het derde kwartaal
De DIA Group heeft zijn financiële resultaten over zowel het derde kwartaal als de afgelopen negen maanden bekend gemaakt. De internationale supermarktketen is actief in Spanje, Portugal, Brazilië en Argentinië. In het derde kwartaal werd een netto omzet behaald van € 1,68 mld. Jaar op jaar is dat een groei van 2,5%, mede dankzij voortdurende reorganisaties. De omzet werd beperkt door het kleinere winkelnetwerk en de invloed van de wisselkoers. De like-for-like-omzet steeg met 6,3%. De inhoud per gemiddelde winkelmand nam met 25,3% toe, terwijl het winkelverkeer met 15,1% afnam. Jaar op jaar steeg de bruto winst met 0,8% van € 344 mln tot € 366 mln.
Bron: diacorporate.com

Carrefour heeft in Brazilië 73% meer kwartaalwinst
Carrefour heeft in Brazilië in het derde kwartaal een netto winst gegenereerd van 757 mln reais (€ 118,6 mln). Jaar op jaar gezien is dat een toename van 73,1%. De sterke winstgroei werd behaald dankzij een eveneens sterke toename in omzet en het beter beheren van de bedrijfskosten. De bruto winst steeg met 18,6% tot 1,34 mld reais (€ 209,9 mln). Wegens buitengewone omstandigheden zwakte het winstmarge jaar op jaar af van 8,2% naar 7,7%.
Bron: nasdaq.com 

VS: Southeastern Grocers opent 4 nieuwe Winn-Dixie-winkels
Southeastern Grocers heeft op 11 november vier nieuwe Winn-Dixie-locaties geopend in Florida. De nieuwe winkellocaties bevinden zich in de steden Boynton Beach, Gainesville, Jacksonville en Lakewood Ranch. De nieuwe filialen werden in de vorige maand aangekondigd.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: wagenpark van Meijer erkend als standaard voor duurzaamheid
Meijer heeft voor het derde opeenvolgende jaar de SmartWay Excellence Award gekregen van de Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA). Meijer kreeg de onderscheiding voor het duurzame karakter van het eigen wagenpark van 250 vrachtwagens. Dit wagenpark is volgens Meijer-onderdirecteur Tom McCall het enige wagenpark van de VS dat in de categorie voor mixed carriers vier keer deze onderscheiding heeft weten te winnen.
Bron: prnewswire.com 

Amazon kondigt dc aan in Republic, Missouri
Amazon.com heeft plannen aangekondigd voor zijn eerste distributiecentrum in Republic, Missouri. Het nieuwe logistieke centrum zal naar verwachting in 2021 in gebruik worden genomen en zal dan direct 500 nieuwe voltijdsbanen creëren.
Bron: businesswire.com 

VS: Kroger brengt vakbondsleden in gevaar met extra werknemers
Op 10 november heeft Kroger in Wisconsin zonder enige kennisgeving naar de vakbondsafdeling Local 200 toe 75 nieuwe werknemers aangenomen. De werknemers zijn niet lid van de vakbond Teamsters en worden aan het werk gezet in een distributiecentrum. Op dezelfde dag heeft de gouverneur van Wisconsin in verband met de pandemie een wetsvoorstel aangenomen, dat sociale afstand en thuiswerken juist moet aanmoedigen. Door de nieuwe werknemers in het nu al drukke distributiecentrum wordt het risico op besmetting met COVID-10 verhoogd. "Onze leden en hun families hebben onze grootste prioriteit", meldt Tom Bennett van Local 200. "Kroger heeft zonder dit met ons te communiceren deze medewerkers aangenomen. Ook is er geen plan vanuit Kroger om de veiligheid van onze leden tijdens de coronacrisis te waarborgen. De acties van Kroger zijn onverantwoordelijk en laten zien dat de keten winstbejag boven veiligheid plaatst", aldus Bennett. 
Bron: prnewswire.com 

Publicatiedatum: