BLE-marktrapport week 45 / 2020:

'Italiaanse Abate Fetel peren domineerden de markt'

Italiaanse peren domineerden de markt: Abate Fetel was daarbij het populairst onder de klanten, voor Santa Maria was op sommige plaatsen maar weinig interesse. Williams Christ uit Italië vulde het aanbod aan. In Frankfurt doken na een pauze weer Red Bartlett peren op, die echter te duur waren voor een vlotte verkoop. Uit Turkije kwamen voornamelijk Santa Maria peren en eerder zelden Deveci.

Het aanbod aan Nederlandse Gute Luise en Conference peren nam af. Duitse Alexander Lucas, Williams Christ, Boscs Flaschenbirne en Conference wisten wat betreft hun kwaliteit te overtuigen en werden over het algemeen los verkocht. De afzetmogelijkheden hadden zich in sommige gevallen iets verbeterd. Aan de vraag kon over het algemeen zonder problemen worden voldaan. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de handelaren hun prijzen nauwelijks aan hoefden te passen.

Appelen
Zoals gebruikelijk op dit punt in het seizoen zag men vooral veel Duitse partijen op de markt. In z'n totaliteit lieten de appelen qua kwaliteit niets te wensen over. Daarom was er ondanks de nieuwe lockdown meestal sprake van een goede vraag.

Druiven
Italië bepaalde de markt met vele variëteiten: Italia, Crimson Seedless en Michele Palieri vormden daarbij de basis van het productpalet. Met de komst van de eerste Braziliaanse en Peruaanse producten begon het seizoen van producten van overzee.

Klein citrus
De leveringen werden continue groter. Aan de vraag kon al met al zonder problemen worden voldaan. Hier en daar moesten de distributeurs hun prijzen verlagen om een vlotte verkoop niet in gevaar te brengen.

Citroenen
Door het nazomerse weer verliep de afzet enigszins gecompliceerd, want men was eerder behouden bij de inkoop. Daar kwam nog bij dat de kwaliteit wisselend was.

Bananen
Aan de ene kant harmoniseerde de grootte van het aanbod voldoende met de intensiteit van de vraag. Aan de andere kant irriteerde de aangescherpte coronasituatie de clientèle in toenemende mate, die als gevolg daarvan vanuit een bepaalde onzekerheid de omvang van de order verkleinde.

Bloemkool
Duitse leveringen domineerden de markt. De vraag was niet zeer groot en kon zonder problemen gedekt worden. De prijzen tendeerden meestal naar beneden.

Sla
Bij ijsbergsla kon men bijna alleen maar Spaanse partijen kopen. De Duitse partijen waren zeldzaam en lieten wat betreft hun organoleptische eigenschappen steeds vaker te wensen over.

Komkommers
Spaanse leveringen domineerden de markt. Het Midden-Europese seizoen liep langzaam ten einde: de Belgische, Nederlandse en Duitse ladingen beperkten zich.

Tomaten
Het assortiment was breed, want het aanbod kwam uit veel verschillende landen. Nederlandse en Belgische partijen vormden daarbij het fundament.

Paprika's
Spaanse leveringen domineerden de markt, gevolgd door Nederlandse. De vraag kon zonder problemen gedekt worden. De prijzen ontwikkelden zich uiteenlopend. Op sommige plaatsen bekritiseerde men de zeer wisselende kwaliteit van de paprika's, wat de afzet merkbaar afremde.

Bron: BLE


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven