Almeria, Spanje

Agroponiente lanceert nieuwe smaakvolle Marejada tomaat

De Spaanse Grupo Agroponiente lanceert zijn meest recente innovatie in het tomatensegment: de Marejeda tomaat, een geribbelde zwarte tomaat die het bedrijf uitsluitend onder het eigen merk Gold Quality op de markt zal brengen. Het ras is speciaal veredeld voor de Grupo Agroponiente.

"Onze research & developmentafdeling blijft werken aan onderzoek om nieuwe producten te lanceren die voldoen aan de eisen van de markt en de behoeften van de klant en die een betere prestatie van de telers mogelijk maken," vertelt Javier Núñez, hoofd R&D van Grupo Agroponiente. "Marejeda is een tomaat met bovenal één opvallend kenmerk: smaak. Het is de smaak die herkenbaar is voor de consument en die in de verschillende consumentenpanels die zijn uitgevoerd, de volgende in zijn categorie met meer dan een half punt overstijgt."

Daarnaast heeft deze Marejada tomaat een aanzienlijk langere houdbaarheid dan andere rassen in het segment. Bovendien is Marejada een tomaat van zeer hoge kwaliteit gedurende het hele seizoen en heeft het dankzij de hydrocultuur een lagere watervoetafdruk.

"We willen blijven werken aan het segment van de smaaktomaten. We zien het belang van het aanbieden van smaakgerichte tomatenrassen aan onze klanten, zoals we eerder hebben gedaan met onze rode en groene geribbelde tomaten en onze zwarte en cherrytomaten. Op deze manier wordt het palet aan variëteiten aangevuld dat ook perfect voldoet aan de doelstelling om tomatentelers tools aan te bieden om te kunnen concurreren in hun segment."

"Deze nieuwe tomaat is een nieuwe stap voorwaarts in onze filosofie om concurrerende producten te vinden die voldoen aan de behoeften van de klanten en de markt in het algemeen, die de consument bereiken en hem een gevoel van tevredenheid geven," besluit Núñez.

Bron: lavozdealmeria.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven