SmartWash Solutions

Voorbehandeling gesneden sla zorgt voor minder risico

SmartWash Boost is een proceshulpmiddel waarvoor patent is aangevraagd en dat wordt gebruikt om ijsberg- en romainesla voor het wassen te behandelen. Een recent onderzoek, gepresenteerd door de USDA-ARS, heeft aangetoond dat de SmartWash Boost E. coli tijdens de koelopslag sneller doodt. Deze voorbehandeling combineert de Silver Dihydrogen Citrate technologie van Pure BioSciences en de SmartWash Solutions om het vrije-chloorwasproces te "boosten" en het afsterven van E. coli met meer dan 0,7 log te verhogen.

Steven Swarts, directeur bedrijfsontwikkeling bij SmartWash Solutions: "Het volledig geïntegreerde Boost-controlesysteem kan worden toegevoegd aan elk standaard wassysteem. Deze nieuwe toepassing wordt commercieel gebruikt en is vandaag de dag beschikbaar voor de AGF-markt. Dit hulpmiddel vermindert het risico op door voedsel overgedragen ziekten via kruisbesmetting drastisch wanneer het wordt gekoppeld aan het SmartWash Solutions-wassysteem. Dit is een enorme winst voor bedrijven die terugroepacties willen voorkomen, hun merk willen beschermen en het vertrouwen en de veiligheid van de consument willen garanderen."

Eind oktober kwam SmartWash Solutions in de volgende fase van de introductie van dit product, aangezien de onderzoeksresultaten door het USDA-ARS-team werden besproken op de jaarlijkse bijeenkomst van de International Association for Food Protection in 2020.
Swarts: "We hebben honderden uren in onze proeffabriek gewerkt om het beste wassysteem voor gesneden versproducten te ontwerpen. We zijn verheugd om resultaten van derden te ontvangen die onze interne onderzoeken versterken en die een aanzienlijke toename van de doeltreffendheid van het proces aantonen."

Voor meer informatie:
Steven Swarts
SmartWash Solutions
+1 (831) 676-9750 
sswarts@smartwashsolutions.com
www.smartwashsolutions.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven