Noord-Koreanen eten aardappelen bij gebrek aan rijst

Het is bekend dat rijst het belangrijkste voedselproduct van Noord-Korea is. De laatste tijd is er in de staatsmedia van het land echter minder rijst te zien en meer aandacht is voor aardappelen.

Volgens een nieuw rapport van NK News is dat misschien niet zo'n positief teken voor de gang van zaken in dat land. Het rapport stelt:
"Voedingsmiddelen hebben altijd een politieke betekenis gehad in Noord-Korea, en beelden van Noord-Koreanen die blij zijn met witte rijst als een traditioneel symbool van welvaart, worden nu vervangen door beelden met aardappelen."

Volgens een artikel op nationalinterest.org, zijn er voorbeelden van Noord-Koreaanse kookprogramma's en nieuwsberichten die de nadruk leggen op de aardappel. Dit is volgens het rapport het resultaat van verschillende crises die het land de afgelopen jaren hebben getroffen, waaronder het coronavirus, de effecten van economische sancties en meerdere tyfoons.

Noord-Korea zou 25% van zijn bruto binnenlands product besteden aan het leger, terwijl een groot deel van de bevolking honger lijdt. Ondertussen heeft Covid-19 naar verluidt het land verwoest, waarbij de terugkeer van studenten naar school herhaaldelijk werd uitgesteld. Er zijn ook meldingen van een vleestekort in het land, als gevolg van Afrikaanse varkenspest, en ook dat de economische consumptie in Noord-Korea aanzienlijk is afgenomen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven