Milieuvriendelijke schoenen gemaakt van ananasschil, bamboe en suikerriet

Er is een nieuwe, milieuvriendelijke schoenencollectie uit Nieuw-Zeeland, gemaakt van materialen als bamboe, algen, suikerriet en ananasschil.

De nieuwe schoenen zijn geproduceerd door de in Wellington gevestigde startup YY Nation en hebben als doel om duurzaamheid in de schoenenindustrie naar een heel nieuw niveau te tillen. Sommigen noemen het een broodnodige verandering voor een industrie waar fabrikanten jaarlijks miljarden paar schoenen produceren, die meestal op stortplaatsen of in het milieu terechtkomen.

De YY Nation schoenen hebben ook duurzaamheid verweven in hun materiaal. Door gebruik te maken van duurzaam gewonnen bamboe, algen, ananasbladeren en gerecycled plastic van opruimacties, wordt de hele schoen gemaakt met de planeet in de hoofdrol. Ook worden plantaardige lijmen gebruikt bij de productie van de schoenen.

De ecoschoenen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en de collectie bestaat uit vier soorten schoeisel: loafers, twee soorten sneakers en high-tops. Na de succesvolle lancering op Kickstarter, ontvangt de startup nu wereldwijd bestellingen.

Bron: Optimistdaily.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven