Rene Bouman, FMI:

"Sluiting horeca zorgt voor moeizame afzet van limes"

Tholen – Na een sterk zomerseizoen staat de limemarkt inmiddels al een aantal weken behoorlijk onder druk. "Alhoewel de volumes zijn afgenomen zijn er nog steeds teveel limes op de markt voor het huidige afzetniveau. Er zijn te grote volumes geladen uit de traditionele exportlanden Brazilië en  Mexico en daarnaast zijn er ook voldoende limes uit Vietnam en andere Zuid-Amerikaanse landen op de Europese markt", vertelt Rene Bouman van FMI International.

"Normaal gesproken neemt de vraag naar limes in september / oktober altijd al iets af maar door het sluiten van de horeca in veel Europese landen is de consumptie en afzet drastisch gereduceerd met als gevolg dat de voorraden bij de importeurs toenemen en er ook naast de verse binnenkomsten overal nog oudere limes aangeboden worden. Brazilië is net begonnen met het nieuwe oogstseizoen en het is begrijpelijk dat de exporteurs hun limes willen verladen, maar als de volumes niet drastisch afnemen blijft de situatie op de Europese markt dramatisch", zegt Rene.

"De consumptie zal naar verwachting pas weer aantrekken als de horeca weer opengaat. Uiteraard weten we niet wanneer dat zal zijn, maar ongetwijfeld zal deze dip ook weer voorbij gaan. We hebben in de limesmarkt al vele ups en downs meegemaakt. Maar we zijn veerkrachtig en optimistisch dat hierna de zon weer een keer zal schijnen voor de limes en we zijn blij dat we naast de limes ook andere producten voeren zoals gember, mango’s en passiefruit maar ook een volledig Spaans assortiment vanuit onze vestiging in Alicante."

Voor meer informatie:
René Bouman
FMI
Bijdorp-Oost 18A
2992 LA Barendrecht
+31(0)180 745 300
info@fmibv.nl   
www.fmibv.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.