Hars en Hagebauer slaat vleugels verder uit

"Import vanuit China afgelopen jaar explosief gegroeid"

Al decennia lang is Hars en Hagebauer BV een bekende naam in fruitimporterend Nederland. Het Duitse familiebedrijf, opgericht in 1882, is in Nederland al sinds 1984 actief. De laatste jaren maakt het bedrijf steeds een gezonde groei door met een specialisatie op mango’s. Dat heeft er toe geleid dat Hars & Hagebauer inmiddels een gerenommeerde jaarrond importeur is van volledig gecertificeerde mango’s.

Om ruimte te geven aan zakelijke en privé ambities, begonnen begin 2019 Piet Hoek, Peter Molendijk en Ad Toet bij Hars & Hagebauer een Trade-divisie binnen Hars & Hagebauer. Dit niet zo zeer om nog meer mango’s te importeren en te vermarkten maar om naast de mango business een stabiele tweede poot toe te voegen aan het bedrijf.  Allereerst met avocado’s, maar ook met gember, ananas, druiven en limes. De heren hebben vorig jaar een goede start gehad, met name de import en handel in avocado was van het begin af aan een succes.


Peter Molendijk, Ad Toet en Piet Hoek

Handel met China
Daarnaast is gedurende het vorige jaar een stabiele basis gelegd om de import vanuit China vorm te geven. Met vooral de focus op pomelo, gember en kastanjes. Met als resultaat dat het bedrijf met pomelo in ‘no time’ naar een volume speler gegroeid is. Binnen Hars & Hagebauer houdt met name Piet Hoek zich bezig met de import van deze producten. Gevraagd naar het succes van deze import en handel antwoordt hij: "Ten eerste doen we uitsluitend zaken met partijen in China die alles kunnen garanderen wat betreft residu- en MRL-eisen zoals de Europese retail verlangt. Dit zijn bijna altijd eisen die nog boven de EU-normen liggen. Hierdoor kunnen we een 100% veilig product aanbieden. Daarnaast doen we in China uitsluitend zaken met de “bron”, dus geen vage tussenhandelaren waar we zowel wat betreft volumes als  residu-eisen niet van op aan kunnen", aldus Piet .

Dit alles heeft er in korte tijd toe geresulteerd dat de import vanuit China explosief gegroeid is, van een relatief bescheiden speler vorig jaar naar grote en stabiele volumes dit jaar. "We merkten al heel snel dat onze aanpak gewaardeerd werd en wordt, zowel in China als bij onze klanten", vervolgt Piet. "Duidelijkheid, veiligheid , stabiel beschikbare volumes en altijd een scherpe prijs betalen zich vroeg of laat uit. Dat we dit kunnen doen binnen de stabiele structuur van Hars & Hagebauer maakt het voor leveranciers en klanten interessant zaken met ons te doen."

Gevraagd naar verdere plannen van de drie heren antwoorden ze dat er nog genoeg in het 'vat' zit. "Maar we willen vooral doorgaan op de ingeslagen weg. ‘Stabiliteit, dat is het centrale motto van Hars & Hagebauer. En daar hebben wij volop de ruimte om te ondernemen!"

Voor meer informatie:
Hars & Hagebauer B.V.
Handelsweg 35
NL - 2988 DB Ridderkerk
Tel.: +31 180 745 100
Fax: +31 180 612 303
trade@harshagebauer.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven