"Double Eleven" (11 november) jaagt verkopen aan

Chinese regio Xiuwen zette dit seizoen een recordaantal kiwi's af

Het fruitmerk Guizhou People's Fruit verkoopt biologische kiwi's onder de slogan 'Guizhou People's Fruit voor de mensen in Guizhou'.  Wanneer je tijdens de kiwioogst naar de regio Xiumen in de provincie  Guizhou reist en het woord 'kiwi' laat vallen, dan zullen mensen hier meteen op reageren door de merknaam 'Guizhou People's Fruit' te noemen. Dit geeft aan hoe bekend dit merk is. Guizhou People's Fruit beheert haar biologische kiwiboomgaarden volgens duurzame standaarden. De prijs is hoog maar dat geldt ook voor de kwaliteit van het product. De kiwi's van Guizhou People's Fruit zijn uniek van smaak. Ze hebben een rijk aroma en kenmerkend smaakprofiel. 

De kiwi's die Guizhou People's Fruit in Xiuwen teelt, zijn van het ras Guizhang. Dit ras onderscheidt zich qua uiterlijk en smaak van andere kiwirassen. De schil is goudgeel en bedekt met fijne haartjes. De Guizhang kiwi is langwerpig en slank, bijna cilindrisch. Andere kiwirassen hebben doorgaans een gladdere schil en zijn korter en ronder van vorm. Dankzij het feit dat het ras al vele jaren wordt geteeld in Xiuwen is men er hier in geslaagd om de perfecte smaakbalans tussen zoet en zuur tot stand te brengen. Andere kiwirassen zijn zoet van smaak en missen het verfijnde aroma van de Guizhang-kiwi. 

Live promotie van Xiuzhang-kiwi's

"Dit jaar hebben we een nieuwe activiteit geïntroduceerd, waarbij bezoekers in de boomgaarden zelf aan de oogst deel kunnen nemen. Om dit te realiseren, zijn we de samenwerking aangegaan met een coöperatie, boomgaarden en telers. Mensen uit de stad komen speciaal naar de boomgaarden om de fruitpluk zelf te ervaren. We verkopen ons fruit ook via e-commerce-kanalen. De verkoop van Guizhou People's Fruit uit Xiuwen is vervijfvoudigd ten opzichte van vorig jaar. We kunnen met recht stellen dat dit een recordjaar is, zowel voor de opbrengsten als de verkopen," zegt Wu Shaoxin, woordvoerder van Guizhou Province Guizhou People's Fruit Organic Agricultural Development.

"We hebben een recordafzet weten te behalen onder uiterst moeilijke omstandigheden. Dit is niet alleen te danken aan het harde werk van onze medewerkers maar ook aan de steun van de regering van Xiuwen," vervolgt Wu. Voor de kiwioogst begon, lanceerde de regering van Xiuwen een steunprogramma gericht op diverse aspecten van de kiwitoeleveringsketen, waaronder het verpakken, de logistiek, koelopslag, online afzet, retailafzet, het verhogen van de merkbekendheid en financiële investeringen. Daarnaast namen verschillende populaire social media-persoonlijkheden deel aan de promotieactiviteiten, zoals een twee uur durende live uitzending door Duan Duan, die meer dan 1.000 bestellingen op heeft geleverd. Over heel het land werden er ruim 30.000 kilo kiwi's uit Xiuwen verkocht dankzij deze liveshow."

Kiwi's uit Xiuzhang 

Guizhou People's Fruit verkoopt haar kiwi's via het e-commerce-platform JD tijdens de populaire onofficiële feestdag 'Double Eleven' (Single's Day) op 11 november. Het merk geeft kortingen tot 10% in haar webshop. De populaire kiwiverpakking van vijf kilo kost normaal €13,80 maar kost tijdens 'Double Eleven' slechts €12,53 en een extra doos kost op JD slechts €11,24. 

De regio Xiuwen bevindt zich ver boven zeeniveau en het klimaat is er zeer geschikt voor de teelt van kiwi's. De omgeving, waar natuurlijke hulpbronnen in overvloed aanwezig zijn, leent zich bij uitstek voor de teelt van premium kiwi's. Het oogstseizoen kan worden onderverdeeld in twee fasen: natuurlijke rijping en late rijping. Wanneer de eerste fase niet de gewenste smaak oplevert, dan zal dit gedurende de daaropvolgende fase wel zo zijn. De kiwi's uit Xiuwen zijn nationaal erkend als uniek streekproduct. Het fruit is rijp wanneer de wateroplosbaarheid 6,5% of hoger is. Dit betekent dat het fruit uit de late fase van het oogstseizoen een suikergehalte tot boven de 15% kan bereiken. Alleen dan is de smaak goed. Het totale areaal dat aan de kiwiteelt is gewijd in Xiuwen bedraagt ruim 11.000 hectare. De kiwisector is de voornaamste sector in de regio Xiuwen, die als derde grootste kiwiteeltgebied in China wordt gezien. De inwoners van deze regio doen er alles aan om van hun kiwi's het nummer één merk in China te maken. 

 

Voor meer informatie:

Wu Shaoxin

Guizhou Province Guizhou People's Fruit Organic Agricultural Development Co., Ltd.

Tel.: +86 139 8401 5432 

E-mail: 894190336@qq.com 


Publicatiedatum:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven