Opbrengst Peruaanse blauwe bessenoogst stijgt en de marktvraag blijft hoog

De vraag naar blauwe bessen is gedurende de hele pandemie stabiel gebleven. De Peruaanse blauwe bessenteelt is jaarrond, hoewel de telers momenteel in hun piekperiode zitten, die loopt van juli tot december of januari.

Meer Peruaans aanbod
De Peruaanse blauwe bessenexporteur Mi Paisana werkt samen met telers in het noorden van Peru, in Trujillo. Andrés García van Mi Paisana: "Tot nu toe lijkt het seizoen goed te verlopen. We hadden een paar vertragingen in het begin van het seizoen door lage temperaturen tussen week 27 en 37, waardoor de rijping van het fruit werd vertraagd. Over het algemeen is het Peruaanse klimaat perfect om blauwe bessen van goede kwaliteit te telen, die voldoen aan de exporteisen."

De blauwe bessen worden in het hele land geteeld. García: "Wij werken met telers in Trujillo, maar er zijn ook gewassen in het zuiden, in Ica bijvoorbeeld. Ook in de regio's Lambayeque en Piura is nieuw  areaal aangeplant. Dankzij de opening van nieuwe markten en de groeiende consumptietrend doet de zachtfruitsector het goed. Voor ons bedrijf is de afzet in de afgelopen drie jaar met 10% gestegen en de totale Peruaanse opbrengsten zijn het afgelopen jaar naar schatting tot 45% gestegen."

Gunstige markt
Voor Mi Paisana bevinden de belangrijkste exportmarkten zich in Europa en in China. García: "Maar we werken aan het creëren van nieuwe samenwerkingsverbanden met bedrijven in de Verenigde Staten, omdat dit land de grootste importeur van Peruaans fruit is."

Tot nu toe is het bedrijf niet al te veel uitdagingen als gevolg van de pandemie tegengekomen. "We begonnen ons seizoen in juli, waardoor we ons van tevoren konden voorbereiden op de veranderingen in onze logistieke organisatie om ervoor te zorgen dat we voldoen aan de Covid-19-protocollen en om het seizoen normaal te laten verlopen. Ondanks Covid-19 is de markt tot nu toe zeer gunstig geweest. De sterke vraag naar blauwe bessen groeit jaar na jaar, omdat de consument steeds beter wordt voorgelicht over de voedingswaarde en geniet van de goede smaak."

Voor meer informatie:
Andrés García
Mi Paisana
+51 94 3869 515
info@mipaisana.pe 
www.mipaisana.pe 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven