Eerste export van Indiase Nendran bananen naar Londen gepland

De beroemde Nendran bananen van Kerala zullen in maart volgend jaar naar Londen worden verscheept. De proefuitvoer naar Londen is in overeenstemming met het zeevrachtprotocol van de Vegetable and Fruit Promotion Council, Keralam (VFPCK), een bedrijf dat is opgericht om de algemene ontwikkeling van de AGF-sector in de staat tot stand te brengen.

Kerala is een deelstaat gelegen in het uiterste zuidwesten van India met een oppervlakte van 38.863 km² (iets kleiner dan Nederland), waar men deze speciale bananenvariëteit teelt. Het project heeft als doel om een wereldwijde markt voor deze bananenvariëteit te vinden en zal worden uitgevoerd in het kader van het Indiase National Centre for Banana Research.

Het plan is om de Nendran bananen in 20 tot 25 dagen aan Londen te leveren via een exportagentschap in de staat. In de eerste fase zal een container met 10 ton Nendran bananen worden verscheept. Indien de proef slaagt, zal de onderneming meer buitenlandse markten openen voor deze speciale bananenvariëteit.

De voor de export benodigde Nendran bananen zullen worden aangekocht bij 10 telers in Thrissur. De bananen van jonge bomen die in juli van dit jaar zijn geplant, zullen in februari 2021 worden geoogst en geëxporteerd. Het is de verantwoordelijkheid van de VFPCK om het gewas in te kopen, op te slaan en voorzieningen te treffen voor de export.

De bananen zullen worden geoogst op 80 tot 85% rijpheid (dus vóór de rijping). De trossen worden op het teeltbedrijf zelf gesneden voordat ze bij het pakhuis worden afgeleverd. Na de voorkoeling en de reiniging zullen ze worden opgeslagen.

Bron: thehindu.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven