Nieuwe Britse supermarktketen opent eerste locaties

Amazon Web Services wil uitbreiden naar tweede regio in India
Amazon Web Services, een dochterbedrijf van Amazon, wil rond medio 2022 een tweede regio in India van een eigen infrastructuur voorzien. De nieuwe AWS Asia Region zal bij aanvang bestaan uit drie verschillende zones waar de webdiensten van het bedrijf beschikbaar zijn. Op dit moment heeft AWS in Azië 9 infrastructurele regio's en 26 zones met beschikbaarheid van de webservices. Deze regio's en zones zijn verspreid over landen als India, Australië, het Chinese vasteland, Japan, Zuid-Korea en Singapore. Korea, and Singapore. Wereldwijd heeft AWS 77 beschikbaarheidszones, verspreid over 24 regio's. Er zijn plannen om naast India ook meer regio's op te zetten in Indonesië, Japan, Spanje en Zwitserland, die onderverdeeld worden in 15 nieuwe zones.
Bron: businesswire.com 

Sainsbury’s wil populairste supermarkt van VK worden
De nieuwe CEO van de Britse supermarktketen Sainsbury’s, Simon Roberts, gaat meer aandacht vestigen op de kernactiviteiten van zijn bedrijf. Roberts heeft zichzelf als doel gesteld om Sainsbury's de meest favoriete supermarktketen van het Verenigd Koninkrijk te laten worden. De directeur gaf tijdens contact met de pers toe dat de keten zich sneller aan moet passen aan veranderend consumentengedrag en dat de bedrijfsvoering moet worden gestroomlijnd. Er wordt verder meer focus gelegd op het verbeteren van kwaliteit en voordeel, als ook op meer innovatie winkelgemak.
Bron: marketingweek.com 

Meer omzet voor Hongaarse retailsector
Volgens de laatste cijfers van het centraal bureau voor de statistieken van Hongarije nam in september de nationale retailomzet jaar op jaar met 2% af. Tegelijkertijd is de omzet van september in vergelijking met augustus met 1% gestegen. Het groothandelssegment zag zijn omzet met 2% toenemen, nadat deze in augustus met 0,2% was gedaald. De omzet van de categorie van niet-gespecialiseerde winkels die levensmiddelen, dranken en tabak aanbieden daalde met 0,6%. Bij winkels gespecialiseerd in de afzet van levensmiddelen steeg de omzet juist met 2,25%.
Bron: agroberichtenbuitenland.nl 

Uber beschuldigd van onder druk zetten van werknemers in Amsterdam
Uber heeft naar verluidt in Amsterdam ongeveer 200 werknemers onder druk gezet om zelf ontslag te nemen met een vertrekbonus. Op deze manier heeft Uber regelgeving weten te omzeilen van het UWV, wat tot boze reacties bij de vakbond FNV heeft geleid.
Bron: nltimes.nl 

VK: Asda neemt CIO Anna Barsby aan
Asda heeft Anna Barsby als nieuwe CIO aangesteld. De IT-directeur moet Asda helpen om de technologie van Asda te scheiden van het voormalig moederbedrijf Walmart. Onlangs werd Asda overgenomen door de gebroeders Issa, die onder andere eigenaar zijn van de EG Group. Barsby zal tijdens het proces officieel actief zijn als Chief Digital and Technology Officer.
Bron: diginomica.com 

België: Carrefour houdt vaste prijzen bij 20.000 producten
Carrefour heeft in België aangekondigd dat de prijzen van 20.000 producten in super- en hypermarkten tot 31 december onveranderd zullen blijven. De betreffende producten zijn voornamelijk dagelijkse benodigdheden. Een vergelijkbaar beleid wordt gehanteerd bij 10.000 producten van Market en Express-winkels. Er zijn enkele uitzonderingen op dit prijsbeleid. Er zijn op dit moment nog enkele promotiecampagnes in werking. Seizoensgebonden producten zoals bepaalde fruit- en groentesoorten hebben prijzen die dagelijks veranderen. Andere producten zoals vis zijn qua prijs sterk afhankelijk van korte leveringsketens met lokale leveranciers.
Bron: brusselstimes.com 

Thaise toezichthouder keurt overname van Tesco-winkels goed
De mededingingsautoriteit van Thailand heeft toestemming verleend aan de CP Group om de Thaise vestigingen van Tesco over te nemen. Volgens de toezichthouder is er geen sprake van de de CP Group door de overname een monopolypositie krijgt. Tesco gaf eerder dit jaar aan dat zijn activiteiten in Thailand en Maleisië voor US$ 10,6 mld (€ 8,9 mld) worden verkocht aan de Charoen Pokphand Group.
Bron: reuters.com 

Amazon opent Europees knooppunt voor luchtvracht
Amazon.com heeft in Europa zijn eerste regionale logistieke centrum geopend voor het verwerken van luchtvracht. Het nieuwe dc staat in het Duitse Schkeuditz en biedt werkgelegenheid voor 200 medewerkers. Amazon heeft op dit moment een luchtvloot van meer dan 70  vliegtuigen. Luchtvracht is voor Amazon een manier om snelle leveringstijden te garanderen, nu online retail een sterke opmars maakt.
Bron: reuters.com 

Nieuwe Britse supermarktketen opent eerste locaties
Oops!, een nieuwe supermarktketen met een focus op diepgevroren producten, heeft onlangs zijn eerste twee vestigingen geopend in Preston en Bolton in het noordwesten van het Verenigd Koninkrijk. De keten heeft plannen voor 30 andere locaties verspreid over het land. Naast het grote aantal diepgevroren producten onderscheidt Oops! zich met een aanbod aan levensmiddelen, dat als overschot is overgenomen en anders zou zijn weggegooid. 
Bron: business-live.co.uk 

VS: Uber presteert beter met maaltijdbezorging dan met taxi-service
Hoewel Uber als taxi-service bekend staat,  heeft het bedrijf in het derde kwartaal meer omzet gegenereerd met de thuisbezorging van maaltijden. Deze verschuiving in omzet geeft aan in hoeverre het consumentengedrag door de pandemie is veranderd en in wat voor mate Uber hierop in heeft kunnen spelen. Desondanks heeft Uber in de periode van 3 maanden tot 30 september door het gebrek aan klandizie voor de taxiservice een verlies moeten incasseren van US$ 1,09 mld (€ 920 mln).
Bron: canadiangrocer.com 

Food Lion is meest inclusieve bedrijf van de VS
Het Amerikaanse National Business Inclusion Consortium (NBIC) heeft de supermarktketen Food Lion aangewezen als een van de meest inclusieve bedrijven van de VS. Het is voor het vierde jaar op rij dat Food Lion door de NBIC wordt geprezen voor de inspanningen van het bedrijf voor meer inclusiviteit. Naast Food Lion kregen nog 49 andere bedrijven op deze manier erkenning van het NBIC.
Source: globenewswire.com 

Walmart trekt zich terug uit Argentinië
Walmart gaat zijn activiteiten in Argentinië overdragen aan de Zuid-Amerikaanse keten Grupo de Narváez. Op deze manier trekt de Amerikaanse retailgigant zich terug uit Argentinië, dat op dit moment worstelt met een economische crisis. Het netwerk van Walmart in Argentinië bestaat uit meer dan 90 vestigingen. Hoewel verder geen financiële details over de overname bekend zijn gemaakt, gaf Walmart wel aan dat de desinvestering in het derde fiscale kwartaal van het komende jaar terug te zien zal zijn als een verliespost van US$ 1 mld (€ 840 mln).
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven