Guilhem Flammen, Hoogsteder:

"We beginnen deze week met de nieuwe tomatenoogst"

Na 7 maanden een turbulent tomatenseizoen te hebben gehad, is het tijd om de balans op te maken. "We hebben eindelijk meer partijen geëxporteerd dan in 2019,  maar wel met lagere gemiddelde prijzen, vooral voor ronde tomaten", legt Guilhem Flammen uit, Sales Manager Frankrijk bij Hoogsteder, een Nederlandse groenten- en fruittelerscoöperatie.

In Frankrijk heeft de lockdown de horeca gedurende het seizoen sterk verstoord. Dit heeft ook de prijzen en de beschikbare partijen  beïnvloed, vooral die voor ronde tomaten. “Wat ons betreft, had de goede dynamiek van de Franse supermarkten onvoldoende invloed op de vraag en de prijzen van importtomaten omdat het Franse product nog altijd vaak de voorkeur geniet. Dankzij uitstekende aansturing door alle telersorganisaties is de impact van het virus in Nederland zeer beperkt.”

Een redelijk goed einde van het seizoen voor de Nederlandse telers
Het einde van het seizoen, dat zich de afgelopen zes weken heeft opgebouwd, is redelijk goed geweest voor de telers. “Door het gebrek aan productie konden de prijzen stijgen en dankzij die gestegen prijzen kon het moeilijke seizoen zich gedeeltelijk herstellen. We hopen dat deze trend zich ondanks de lockdownsituatie in verschillende Europese landen doorzet. We sluiten het seizoen af met de oude oogst van week 47, maar zijn er al sinds week 46 klaar voor om met de nieuwe oogst te beginnen. Zo kan voor onze klanten de overgang tussen twee producties soepel verlopen”. 


Joyce trostomaten, exclusief verkrijgbaar bij Hoogsteder

Trostomaten van het merk Joyce, exclusief bij Hoogsteder
Hoogsteder zal daarom zeer binnenkort tomaten van het merk Joyce aanbieden. Deze winter zijn die exclusief bij het bedrijf verkrijgbaar. “Deze tomaat is tot maart verkrijgbaar. Het is een product van uitstekende kwaliteit. Die kwaliteit blijft de hele winter behouden.”

Voor meer informatie:
Guilhem Flammen
Hoogsteder BV
Telefoonnummer: +31 10 266 18 05
g.flammen@thegreenery.com  
www.thegreenery.com/fr 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.