eerste zendingen naar Spanje en Italië

Cubaanse regering geeft telers toestemming hun AGF te exporteren

Teler Lazaro Rafael Fundora, die een teeltbedrijf runt in de Cubaanse provincie Mayabeque, heeft de eer om de eerste Cubaanse teler te zijn die AGF naar het buitenland heeft geƫxporteerd. Het is de eerste keer in 60 jaar dat dit gebeurt. Fundora exporteerde 1,08 ton limes naar Spanje en 1,5 ton avocado naar Italiƫ.

Deze historische gebeurtenis werd mogelijk gemaakt met toestemming van de Cubaanse regering. Het is kleine en middelgrote particuliere teeltbedrijven nu toegestaan om hun producten te exporteren. Er is ook permissie om producten en diensten via 37 staatsondernemingen te importeren.

"De export zal de levensstandaard van mijn familie zeker verbeteren. En het geld komt ten goede aan de ontwikkeling van mijn tuinbouwbedrijf," zegt Fundora. "Cubaanse telers hebben ook de potentie om de Chinese markt te bereiken met AGF-producten van hoge kwaliteit."

"Dit is nog maar het begin. We zijn zelf verantwoordelijk voor onze toekomst," voegde Fundora toe, die ook een van de 600 telers is die naast de teelt hotelvoorzieningen op het eiland levert. Hij heeft momenteel 12 mensen in dienst die in de omgeving van zijn teeltbedrijf wonen.

Op dit moment maken meer dan 707.000 tuinen en bijna 147.000 voorstedelijke teeltbedrijven op het eiland deel uit van een nationale beweging die gericht is op het vergroten van de zelfvoorziening van de inwoners en de voedselproductie op lokaal niveau.

Bron: china.org.cn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven