Richard Bevelander, De Groot van dommele:

"Vlotte afzet grote maten citrus, groter aanbod kleine maten"

Tholen - De afzet van Spaans citrus loopt momenteel vrij vlot door. "We zijn net gestart met de eerste Navelina-sinaasappelen, maar die vallen net als de mandarijnen vrij klein. Voor ons is dat lastig omdat net die dikkere maten gangbaar zijn voor onze klanten", vertelt Richard Bevelander van De Groot van dommele, dat de mandarijnen in de huismerken Marie Jose, Nummer5, Hartenboer en Jugosas voert.

"Er hangt genoeg citrus in Spanje aan de bomen, maar het merendeel is klein. Hierdoor loopt de afzet van de dikke maten vlot door, maar gaan de kleine maten net wat lastiger", vertelt de importeur. Hij ziet het vervolg van het seizoen positief tegemoet. "Kwalitatief verloopt het seizoen goed en met Sinterklaas in aantocht zal er ook weer de nodige vraag naar de pitufo's ontstaan."

"Verder verkopen we momenteel  de laatste Zuid-Afrikaanse hand- en perssinaasappelen en hebben voor de programmaklanten voldoende voorraad tot eind van het jaar, maar die afzet heeft net als de citroenen, grapefruits en limes wel te lijden onder de horeca-lockdown. Ook de afzet van de kaki's is niet zoals die zou moeten zijn. Iedereen was positief gestemd, maar de afzet verloopt vooralsnog erg stroef."

"Daarentegen is er veel vraag naar alle soorten groenten en kunnen we dit heel goed invullen. Veel producten zitten in de overgang naar het Spaanse seizoen. Maar of je het nou hebt over Hollandse handel zoals bloemkool en prei als de Spaanse kasgroenten; het is niet dat er tekorten zijn, maar de handel loopt wel heel vlot weg!"

Voor meer informatie:
Richard Bevelander
De Groot van Dommele
T: +31 (0)76 5307000
E: richard@vandommele.nl  
W: www.vandommele.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven