Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

13 november arriveert nieuw vlaggenschip CMA CGM in haven Rotterdam

Woensdag 11 november is een topdag voor de energietransitie in de Rotterdamse haven. Dan arriveert ’s avonds voor de eerste maal Jacques Saade bij RWG in de haven van Rotterdam. Dit is het nieuwe vlaggenschip van CMA CGM, de Franse scheepseigenaar die als eerste containerrederij een belangrijk deel van zijn vloot laat varen op LNG (vloeibare aardgas), een aanzienlijke schonere brandstof dan het gangbare stookolie.

Jacques Saade is ook het eerste door LNG aangedreven schip met een capaciteit van meer dan 23.000 TEU containers aan boord. CMA CGM laat nog acht van deze ULCV’s (Ultra Large Container Vessels) bouwen door Hudong - Zhonghua Shipbuilding, een volle dochteronderneming van China State Shipbuilding Corporation. In 2022 wil de rederij een vloot van twintig op LNG aangedreven schepen in de vaart hebben: negen 23.000 TEU schepen; vijf 15.000 TEU schepen en zes 14.000 TEU schepen.



Bron: Port of Rotterdam

Publicatiedatum: