Wijnand de Mooij: "Horecaklanten schakelen nu sneller dan bij eerste lockdown"

"Om los te gaan met import Italiaanse groenten hebben we een weekendje Hollandse nachtvorst nodig"

Tholen - Het Italiaanse groenteseizoen komt momenteel wat moeizaam op gang. "Eigenlijk is het weer in Holland nog te mooi. We hebben eigenlijk een weekendje nachtvorst nodig, dan kunnen we volop gaan laden", vertelt Wijnand de Mooij van de gelijknamige Rotterdamse groothandel. "Nu is met name het aanbod babyleaf nog te groot. Hollandse venkel, rettich en koolrabi zijn nu wel zo goed als op in Nederland. Spinazie importeren we al een tijdje. Onze Italiaanse leveranciers willen graag over gaan. Zij missen ook de afzet richting hun horecaklanten."

Ook bij De Mooij hakt de tweede horeca-lockdown er stevig in. "We draaien nu toch wel 30% minder en ik zie dat tot het einde van het jaar ook niet direct meer goed komen. Wel zie ik dat horeca-ondernemers sneller schakelen dan bij de eerste lockdown in maart. Toen was de eerste schrik groot en was de afzet toch wel acht weken 40% minder. Vergeet niet dat toen ook nog veel markten gesloten waren. Nu zijn ondernemers er op ingesteld en schakelen ze sneller over op take-away."

Toch is het volgens de groothandelaar niet allemaal kommer en kwel. "Turkse winkeltjes gingen bijvoorbeeld dit voorjaar aanzienlijk meer verkopen en die klanten blijven nu toch wel frequenter terugkomen. Van mei tot en met de zomervakantie hebben we weer minimaal op 100% gedraaid, wat ook wel nodig was om de achterstand in te halen. Dat explosieve is er nu wel af. Mensen weten dat hamsteren niet meer nodig is en berusten zich meer in de situatie. Een voordeel voor de afzet van bepaalde producten is wel dat er meer thuis wordt gekookt."

"We zien ook weer kansen ontstaan op deze markt en daarom hebben we ook dit weer geïnvesteerd in ons wagenpark met een nieuwe grote Volvo-bakwagen, waarvan we er al één hadden en een kleine Iveco-bakwagen om nog meer service te verlenen en zo mogelijk bij de klant thuis te kunnen lossen. Omdat we steeds vaker horen dat de klanten lange dagen maken bieden wij deze voor-de-deur-actie aan om zo nog meer service te verlenen", besluit Wijnand.

Voor meer informatie:
Wijnand de Mooij
Groothandelsmarkt 170
3044 HG Rotterdam
Tel: 010-4373984
info@mooijquality.nl 
www.mooijquality.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven