Periode: januari – augustus 2020

EU, Noorwegen en Zwitserland goed voor 96% van de totale Spaanse AGF-export

Volgens gegevens van het directoraat-generaal Douane ging tussen januari en augustus van dit jaar 96% van alle Spaanse AGF-export naar de EU, Noorwegen en Zwitserland. Deze zendingen waren 9.727 mln euro waard, wat een groei van 9% betekent ten opzichte van dezelfde periode in 2019. De zendingen naar derde landen zijn met 14,5% gedaald tot 347 mln euro.

De uitvoer naar EU-landen was in deze periode 9.388 mln euro waard; 8% meer dan in dezelfde periode van 2019, met een sterke groei in de belangrijkste bestemmingen, zoals Duitsland, met 13% meer en 2.803 mln euro, of Frankrijk, met 10% meer en 1.786 mln euro.

Zwitserland en Noorwegen, de belangrijkste bestemmingen voor de Spaanse AGF-uitvoer buiten de EU, lieten ook een sterke groei zien, met een stijging van 29% in beide gevallen en een totaal van respectievelijk 248 mln euro en 91,5 mln euro.

Volgens FEPEX tonen deze cijfers eens te meer aan dat Europa essentieel is voor de groei van de Spaanse groenten- en fruitexport, maar ook hoe moeilijk het is om nieuwe markten in derde landen te openen en in stand te houden.

In voornoemde periode is het aantal zendingen naar twee van de belangrijkste niet-Europese bestemmingen gedaald: Braziliƫ en Canada. Er was een daling van 46% in het geval van Braziliƫ, dat in totaal 35,3 mln euro bedroeg, en een daling van 27% in het geval van Canada, die in totaal 35 mln euro bedroeg.

Bron: fepex.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven