ZIM voegt 1.000 koelcontainers aan vloot toe

ZIM Integrated Shipping Services breidt haar mogelijkheden op het gebied van koeltransport uit met 1.000 nieuwe containers die zijn uitgerust met de Carrier Transicold's PrimeLine koelunit. Carrier Transicold is een onderdeel van Carrier Global Corporation, een wereldwijde leverancier van koudeketenoplossingen.

De aanschaf van de nieuwe 40-voets containers door de rederij in Haifa, Israël, zorgt voor een verdere groei van het bedrijf, waarmee zij ook willen zorgen voor voldoende koelmiddelen ter ondersteuning aan de Israëlische consument in deze uitdagende coronatijden. Veel van de nieuwe containers zullen zeer temperatuurgevoelige, bederfelijke ladingen en hoogwaardige farmaceutische producten vervoeren.

"Met de duizenden PrimeLine units die al vele jaren in dienst zijn van onze vloot, heeft het koelsysteem zich als een zeer capabel product bewezen", zegt Moti Azari van ZIM. "De uitstekende koelcapaciteit, de energie-efficiëntie en de betrouwbaarheid van de unit, ondersteund door het veldondersteuningsteam van Carrier Transicold, zijn allemaal van vitaal belang voor onze vlootoperaties, vooral tijdens deze ongekende tijden te midden van de Covid-19-pandemie."

De PrimeLine unit biedt een snelle en strakke temperatuurregeling, een hoge energie-efficiëntie en een hoge luchtstroomprestatie, die integraal deel uitmaken van het vervoer van hoogwaardige ladingen, vooral farmaceutische producten. Het rendement wordt vooral toegeschreven aan een geavanceerde digitale compressor die het opgenomen vermogen vermindert, wat ook resulteert in een verminderde CO2-uitstoot.

"Wij waarderen de mogelijkheid om ZIM te blijven ondersteunen met onze PrimeLine units, die al meer dan tien jaar de marktleider in de sector zijn met de beste koelprestaties", zegt Kay Henze, internationaal keyaccount manager van Carrier Transicold.

Voor meer informatie:
Heather Robbins
Carrier Transicold
+1 561 365 1122
heather.robbins@carrier.com
www.carrier.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven