Goede Europese afzet verwacht van Keniaanse AGF-producten

Ondanks hernieuwde lockdowns in Europa voorspellen de Keniaanse telers een toename van de AGF-orders vanuit Europa. Benjamin Tito, hoofd van het directoraat Tuinbouw, zei dat het winterseizoen in Europa de vraag naar Keniaanse producten heeft verbeterd. "Er is momenteel veel vraag vanuit Europa naar onze groenten en fruit. En zelfs met de tweede lockdown in sommige Europese landen verwachten wij dat de vraag naar onze producten hoog blijft tussen nu en februari."

Europa neemt traditioneel meer dan 60% van de export van tuinbouwproducten uit Kenia voor zijn rekening. September markeert het begin van het hoogseizoen voor de tuinbouwproducten van het land naar de Europese markt.

Een aantal landen in Europa heeft beperkende maatregelen opgelegd om de verspreiding van het virus tegen te gaan, terwijl andere landen, zoals Frankrijk en Duitsland, een landelijke lockdown hebben opgelegd. Ook in Engeland is een 14-daagse lockdown ingesteld.

De eerste golf van lockdowns in maart heeft de Keniaanse telers enorm veel schade berokkend, omdat de bestellingen die aanvankelijk waren gedaan, moesten worden geannuleerd. Tuinbouwproducten ter waarde van miljarden shillings gingen verloren doordat 's werelds grootste bloemenveiling in Amsterdam tijdens de pandemie werd gesloten. Kenia verkoopt bijna al haar bloemen via deze veiling.

De bloemenveiling is echter volledig geopend na de versoepeling van de Covid-19-maatregelen, maar het blijft onduidelijk of de veiling weer zal worden gesloten na de strengere maatregelen om een tweede coronagolf in Nederland te beteugelen.

Bron: businessdailyafrica.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven